Alexander Van Ransbeeck van PVDA Aalst.
Volledig scherm
Alexander Van Ransbeeck van PVDA Aalst. © RLA

PVDA wil geen Terexit: “Jobbehoud en minder uitstoot geven het beste toekomstscenario”

AalstPVDA Aalst gaat niet mee in een Terexit-scenario, waarbij het industriegebied tussen het Werfplein en Zeebergbrug herbestemd zou worden tot bijvoorbeeld woongebied. De fabriek moet blijven, vindt de partij: “Jobs behouden en minder CO2-uitstoot bij Tereos geven het beste toekomstscenario voor het eiland Chipka”, zegt Alexander Van Ransbeeck van PVDA Aalst.

 1. Discussie over ijspiste gaat verder: “Als een rolschaatsbaan in Gent kan, waarom in Aalst niet?”
  PREMIUM
  Aalst

  Discussie over ijspiste gaat verder: “Als een rolschaats­baan in Gent kan, waarom in Aalst niet?”

  Gent vervangt haar ijspiste deze winter door een rolschaatsbaan en dat zou volgens Vooruit ook best in Aalst gebeuren. Toch houdt het stadsbestuur van Aalst vast aan schaatsen op ijs, ook al moet ze daarvoor naar alle waarschijnlijkheid 30.000 euro aan energiekosten betalen. “Een doorn in het oog van iedereen die het moeilijk heeft”, zegt Ann Van de Steen (Vooruit).
 2. Indrukwekkende operatie om deel snelweg boven spoorweg veilig te slopen: E40 richting Brussel weekend lang afgesloten tussen Merelbeke en Aalst
  Aalst/Erpe-Mere/Merelbeke

  Indrukwek­ken­de operatie om deel snelweg boven spoorweg veilig te slopen: E40 richting Brussel weekend lang afgesloten tussen Merelbeke en Aalst

  In een tijdspanne van 55 uur worden dit weekend op de E40 tussen Erpe-Mere en Aalst de rijhelft van de snelweg richting Brussel over spoorlijn L50A uitgebroken en een tijdelijke spoorbrug over de sporen geschoven. Een huzarenstuk waarvoor alles minutieus gepland is én de snelweg richting Brussel tussen Merelbeke en Aalst volledig wordt afgesloten.
 3. Gynaecologe riskeert jaar cel nadat Leen (38) sterft aan baarmoederhalskanker: “Alle alarmbellen hadden moeten rinkelen, maar er ging kostbare tijd verloren”
  PREMIUM
  Aalst

  Gynaecolo­ge riskeert jaar cel nadat Leen (38) sterft aan baarmoeder­hals­kan­ker: “Alle alarmbel­len hadden moeten rinkelen, maar er ging kostbare tijd verloren”

  Is een gynaecologe uit Aalst schuldig aan de dood van een patiënte aan baarmoederhalskanker? Over die vraag moet de Dendermondse rechtbank zich buigen. De arts staat terecht voor opzettelijke doding en schuldig verzuim omdat ze “alle medische aanwijzingen van een kwaadaardig proces in handen had, maar niets ondernam.” De gynaecologe, ondertussen op pensioen, ontkent dat. Er hangt haar een jaar cel boven het hoofd.