De feiten speelden zich af in het cafe uiterst rechts.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af in het cafe uiterst rechts. © Google Maps

PVDA-lid Kristof (34) krijgt klappen van cafébaas die organisator was van ‘mars tegen straffeloosheid’ in Oostende

Kristof (34) uit Aalst heeft afgelopen weekend enkele rake klappen gekregen van de uitbater van café ‘Den Biekorf’ in de Kerkstraat in Aalst. Een vriend had Kristof zaterdagavond uitgenodigd om iets te gaan drinken. Hij was nog maar enkele minuten binnen toen de uitbater hem plots een rake klap in het gezicht gaf. “Ik vermoed dat ze mij in de val hebben gelokt omdat ik lid ben van PVDA”, zegt Kristof. De cafébaas is geen onbekende. Hij zou de man zijn achter de ‘mars tegen straffeloosheid’ in Oostende, waar heel wat racistische slogans te horen waren.

 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.