Aalst: Een delegatie van PVDA trok naar de Kattestraat voor een symbolische actie.
Volledig scherm
Aalst: Een delegatie van PVDA trok naar de Kattestraat voor een symbolische actie. © Frank Eeckhout

PVDA legt regenboogzebrapad in Kattestraat

AalstNa de weigering van het stadsbestuur van Aalst om een regenboogzebrapad aan te leggen, heeft PVDA zelf de handen uit de mouwen gestoken om zo’n zebrapad te leggen in de Kattestraat. “Wetende dat twee op de drie Belgische holebi’s niet hand in hand op straat durven lopen en dat LGBTQIA-personen vaak te maken krijgen met discriminatie, is dit een beslissing waar wij ons tegen verzetten", zegt Kim De Zutter.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Na 75 jaar in de Molenstraat houdt kachelwinkel Gadeco totale uitverkoop: “De oliecrisis was voor ons een gouden periode”
  PREMIUM

  Na 75 jaar in de Molen­straat houdt kachelwin­kel Gadeco totale uitverkoop: “De oliecrisis was voor ons een gouden periode”

  Kachelwinkel Gadeco houdt een totale uitverkoop. Precies 75 jaar verkoopt de familie Gailly in de Molenstraat in Aalst vrijstaande kachels en inbouwhaarden, maar het verhaal loopt nu ten einde. Aalst verliest daarmee opnieuw een vaste waarde. “Het circulatieplan was echt geen goeie zaak voor de lokale middenstand”, zegt zaakvoerder Danny Gailly (55).
  Aalst
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.