Circusschool op het binnenplein van het oude stadhuis tijdens Cirk in Aalst.
Volledig scherm
Circusschool op het binnenplein van het oude stadhuis tijdens Cirk in Aalst. © RLA

Publiek krijgt voorsmaakje van circusschool op Cirk: “In de toekomst meer Aalsters circustalent op het podium”

Kinderen en ouders kregen op de laatste dag van Cirk! een voorsmaakje van Studio Cirk, de nieuwe circusschool in Aalst. Vanaf september leren kinderen vanaf 7 jaar oud de kneepjes van het circus in de vroegere kapel in het huis van Clara. “Misschien staan er binnen afzienbare tijd Aalsterse circusartiesten op Vlaamse podia, dat zou wat zijn”, zegt Christophe Roeland.

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. In het spoor van de korte keten bij Ons Dagelijks Groen in Meldert: “Onze hoevewinkel is iets helemaal anders dan een supermarkt”
  PREMIUM
  Meldert

  In het spoor van de korte keten bij Ons Dagelijks Groen in Meldert: “Onze hoevewin­kel is iets helemaal anders dan een supermarkt”

  Liefst één op de vijf Vlamingen kiest sinds de coronacrisis vaker voor lokale producten. Dat voelen ook producenten in onze regio. In onze reeks rond de korte keten laten we u met ze kennismaken. Vandaag gaan we langs bij Ons Dagelijks Groen in Meldert. Het preibedrijf stapte van de massaproductie af en profileert zich als sociale zorgboerderij met lokaal gekweekte groentjes. Kinderen kunnen er hun verjaardagsfeestjes vieren tussen de geiten en de kippen en tussendoor iets opsteken van het boerenleven.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'