Deze mensen tekenden alvast bezwaar aan tegen de bouwplannen.
Volledig scherm
Deze mensen tekenden alvast bezwaar aan tegen de bouwplannen. © Foto Rutger Lievens

Protest tegen groei Tereos Syral

AALSTOp 48 uur tijd tekenden meer dan 130 mensen bezwaar aan tegen de bouw van een nieuwe 32 meter hoge fabriekstoren op de site van Tereos Syral vlak naast het Werfplein in Aalst. "De laatste jaren is de werkgelegenheid bij Tereos gedaald van ongeveer 900 naar zo'n 400 jobs. Die nieuwe toren in het centrum van Aalst zal geen enkele extra job opleveren", zeggen tegenstanders.

 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 2. Ibrahima Mbaye (Eendracht Aalst): “De ploeg is klaar voor een mooie reeks”
  voetbal tweede nationale A

  Ibrahima Mbaye (Eendracht Aalst): “De ploeg is klaar voor een mooie reeks”

  Ibrahima Mbaye verliest soms het overzicht, is tactisch niet altijd bij de les, is onvoorspelbaar voor de tegenstander en zijn medespelers, maar de Senegalese spits van Eendracht Aalst heeft ook veel kwaliteiten. Hij is kopbalsterk, snel en technisch onderlegd. Zijn scorend vermogen mag wat worden opgekrikt, maar hij weegt wel altijd op een defensie. Na wat tegenslagen hoopt hij op Torhout opnieuw het verschil te kunnen maken.
 3. Dag van de Leerkracht: 150 onderwijsprofessionals op hogeschool Odisee
  Aalst

  Dag van de Leerkracht: 150 onderwijs­pro­fes­si­o­nals op hogeschool Odisee

  Op de Dag van de Leraar kwamen meer dan 150 onderwijsprofessionals samen in hogeschool Odisee in Aalst. Deze dag stond helemaal in het teken van co-creatie en samenwerken. Stagementoren, inspecteurs, schooldirecteurs, pedagogische begeleiders, ... ze kwamen allemaal naar Odisee Aalst om te leren van elkaar, maar ook om de lerarenopleiding van de toekomst mee vorm te geven. “Zij weten het beste wat er nodig is om een goede leerkracht te zijn”, zegt Steven Vanmol van de lerarenopleiding in Aalst.