Wim Ghysels
Volledig scherm
Wim Ghysels © Simon De Cock

‘Pré-Prinsj-Pintjes’ in café Sjinka Poenka: “Om 19 uur gaan we samen naar de Grote Markt”

Aalst‘Museum stamenei Sjinka Poenka’ aan de Watertoren in Aalst opent voor de gelegenheid de deuren op de dag van de prinsenverkiezing op 8 oktober.

 1. Cafés van Grote Markt en Kerkstraat stilaan in feestmodus: “Onze kelder zit vol bier, laat de carnavalisten maar komen”
  PREMIUM
  Aalst

  Cafés van Grote Markt en Kerkstraat stilaan in feestmodus: “Onze kelder zit vol bier, laat de carnavalis­ten maar komen”

  De cafébazen van Aalst kijken met veel goesting uit naar de prinsenverkiezing van komende zaterdag. De Grote Markt en de Kerkstraat worden omgedoopt tot Feestzone. De Kerkstraat is voor de gelegenheid het ‘eetstraatje’, waar de carnavalisten hun honger kunnen stillen. “Het zal er bonk op zijn, iedereen kijkt uit naar dit feest”, zeggen de cafébazen.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.