Studiebureau Omgeving maakte in 2014 dit toekomstbeeld van de Burchtstraat.
Volledig scherm
Studiebureau Omgeving maakte in 2014 dit toekomstbeeld van de Burchtstraat. © Repro Rutger Lievens

Politiek niet klaar voor stad zonder fabriek

AALSTNu de stad de 600 bezwaarschriften tegen de nieuwe fabriekstoren van Tereos Syral naast zich neerlegt, wil het actiecomité via een burgerinitiatief de politieke partijen kleur laten bekennen op de gemeenteraad. Wij stelden hen de vraag nu al: 'Betekent een stem op uw partij een bestemmingswijziging op korte termijn van industriegebied naar zone voor wonen op het eiland Chipka? Waarom wel/niet?'

 1. ByeByeGrass en Bart Backaert dromen van ‘grootste bloemenweide van Benelux’: “Laat je gazon groeien tot minstens 1 mei”
  Hofstade

  ByeBye­Grass en Bart Backaert dromen van ‘grootste bloemenwei­de van Benelux’: “Laat je gazon groeien tot minstens 1 mei”

  ByeByeGrass en de Aalsterse ‘ecocelebrity’ Bart Backaert zetten zondag hun strijd tegen het gazon verder door een bloemenweide van maar liefst 3.500 vierkante meter in te zaaien op het vernieuwde bedrijventerrein in de Hekkestraat in Hofstade. Ze dromen van de grootste bloemenweide van de Benelux en doen daarvoor een beroep op iedereen met een tuin: “Laat je gras groeien tot 1 mei”.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil