AFP
Volledig scherm
© AFP

Politie vat 18-jarige drugsdealer tijdens Nacht van de Jeugdbeweging: ook wapens bij hem thuis gevonden

AalstDe politie van Aalst heeft afgelopen vrijdag tijdens de nacht van de jeugdbeweging in Aalst een 18-jarige jongeman uit Aalst opgepakt die aan het dealen was. 

 1. Burgemeester D’Haese (N-VA) is vurigste verdediger van Tereos: “Hij maakt historische fout”
  Aalst

  Burgemees­ter D’Haese (N-VA) is vurigste verdediger van Tereos: “Hij maakt histori­sche fout”

  Terexit of geen Terexit? In het debat over een mogelijke exit van Tereos uit Aalst zijn er twee kanten: zij die gaan voor het status quo en zij die kiezen voor een herontwikkeling op het eiland Chipka. Op de jongste gemeenteraad ontpopte burgemeester D’Haese (N-VA) zich tot de vurigste verdediger van Tereos. Een aparte gemeenteraadscommissie waar nagedacht wordt over een toekomst na Tereos op Chipka komt er niet.
 2. Aalsterse politie organiseert cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercriminaliteit meer dan verdubbeld sinds corona”
  Aalst

  Aalsterse politie organi­seert cyberboost-opleiding voor personeel: “Aantal aangiftes van cybercrimi­na­li­teit meer dan verdubbeld sinds corona”

  De Aalsterse politie heeft maandag en vrijdag in samenwerking met Child Focus en de federale gerechtelijke politie een opleiding georganiseerd om beter te kunnen handelen tegen cybercriminaliteit. Deze cijfers schieten sinds corona de hoogte in, dat merken ze ook in Aalst. “Sinds de start van corona is het aantal meldingen van 77 gestegen naar 244", aldus burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).
 3. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.