Stedelijk museum
Volledig scherm
Stedelijk museum © Stad Aalst

Personeel stedelijk museum en toeristisch infokantoor belt eenzamen en senioren op

De onthaalmedewerkers van het stedelijk museum en het toeristisch infokantoor van Aalst hebben een nieuwe functie gekregen. Ze zijn nu aan de slag in het contactcentrum van Aast Helpt. Ze bellen dagelijks ouderen en eenzamen op om te vragen hoe het met hen gaat.

 1. Prinsenverkiezing is gratis volksfeest voor 5.000 carnavalisten: “Megakarren verboden, 17 horecazaken voorzien iedereen van drank”
  PREMIUM
  Aalst

  Prinsenver­kie­zing is gratis volksfeest voor 5.000 carnavalis­ten: “Megakarren verboden, 17 horecaza­ken voorzien iedereen van drank”

  Niet minder dan 17 horecazaken van de Grote Markt binnen de feestzone zullen carnavalisten van spijs en drank voorzien op de prinsenverkiezing op 8 oktober. Elke zaak krijgt de mogelijkheid om met buitentogen te werken. Pompiers en megakarren zijn verboden, eigen drank meebrengen binnen de feestzone mag ook niet. Het moet vooral een feestelijke avond worden met naast de enige kandidaat-prins Yordi tal van andere Aalsterse carnavalisten op het podium. “Het wordt één groot volksfeest voor en door alle Aalstenaars”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 1. Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals- en coronajaren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”
  PREMIUM
  Aalst

  Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals en coronaja­ren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”

  Wist prins Yvan De Boitselier veel dat zijn prinsenjaar drie jaar ging duren, toen hij op 25 januari 2020 de scepter in de lucht stak in de Florahallen. Ondertussen hebben we een pandemie en een ongeziene cafeekescarnaval achter de rug, de Florahallen zijn zelfs al afgebroken. Hoog tijd voor een afscheidsfeest dus. Op zaterdag 1 oktober is er het afscheidsbal van prins Yvan in het Forum.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.