RLA
Volledig scherm
© RLA

Performancekunst met blauw zwaailicht vraagt aandacht voor zwaar getroffen cultuursector

AalstDrie performers hebben zaterdagavond met een blauw zwaailicht in de hand een wandeling naar Netwerk Aalst gemaakt. Ze deden dat in het kader van de actie ‘Still Standing for Culture’ en de tentoonstelling ‘New Songs for Old Cities’ in Netwerk Aalst aan de Houtkaai. In het kader van Still Standing for Culture waren er in het hele land bijna 200 acties door kunstenaars om aandacht te vragen voor de onrechtvaardigheid waarmee ze behandeld worden. 

 1. Geen discussie over toekomst Eiland Chipka op Tereos-commissie? “Doel is enkel om Tereos beter te leren kennen”
  PREMIUM
  Aalst

  Geen discussie over toekomst Eiland Chipka op Tereos-commissie? “Doel is enkel om Tereos beter te leren kennen”

  Op de Tereos-commissie van komende dinsdag in Aalst zal het niet gaan over de toekomst van het Eiland Chipka of over de vraag of een industriezone in het stadscentrum nog van deze tijd is. “De focus ligt op Tereos zelf”, zo zegt gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA). Tereos zal de werking van het bedrijf voorstellen en zo kunnen de gemeenteraadsleden Tereos beter leren kennen. “Daar zal ik mij tegen verzetten, het moet wel over de toekomst van Chipka gaan”, zegt CD&V’er Filip Van de Winkel.
 2. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.