Pakjesbezorger PostNL aan de haal met fiets tijdens ronde: “Stelen van jobstudent die wat geld probeert te verdienen... Dat doe je niet”

BaardegemOp de Mechelseweg in Baardegem heeft een pakjesbezorger tijdens zijn leverronde een fiets gestolen en ingeladen in zijn bestelwagen. De feiten gebeurden net nadat hij een pakje even verderop was gaan leveren. De feiten werden gefilmd en de politie is op de hoogte gebracht. PostNL en de politie onderzoeken de diefstal.

 1. Verkeer probeert via Gentsesteenweg megafile op E40 te omzeilen: “Dat belooft voor de start van de schoolperiode”
  PREMIUM
  Aalst

  Verkeer probeert via Gentse­steen­weg megafile op E40 te omzeilen: “Dat belooft voor de start van de schoolperi­o­de”

  De jongste dagen beleeft Aalst een dagelijks verkeersinfarct ter hoogte van de Gentsesteenweg en de tunnels van de Boudewijnlaan. Autobestuurders die de file door de werken op de E40 proberen te omzeilen, proberen via de gewestwegen in Aalst naar de oprit van Erpe-Mere te rijden. De echt lange files moeten wellicht nog komen, want binnen twee weken gaan de scholen weer open.
 2. Stadsarchief deelt foto van middeleeuwse toren op Eiland Chipka: “Helaas gesloopt door de fabriek in 1971"
  PREMIUM
  Aalst

  Stadsar­chief deelt foto van middeleeuw­se toren op Eiland Chipka: “Helaas gesloopt door de fabriek in 1971"

  Heb je je ooit al afgevraagd waarom Tereos gevestigd is aan de Burchtstraat in Aalst? Sinds 1580 - en wellicht al veel vroeger - stond er een middeleeuwse ridderwoning met toren op het Eiland Chipka. Het Rozenhuis aan de Oude Dender verdween echter voorgoed toen het in 1971 gesloopt werd door de fabriek, om plaats te maken voor een parkeerplaats voor vrachtwagens. “Er staat zeker nog erfgoed op het Eiland Chipka. Industrieel erfgoed wordt veel te snel afgebroken terwijl het wezenlijk onderdeel is van de geschiedenis van Aalst”, zegt VVAK.
 1. Scheidsrechter met brandweerervaring en andere vrijwilligers redden leven van beloftevolle volleyballer: “Blij dat defibrillator snel gebruikt werd”
  Aalst

  Scheids­rech­ter met brandweer­er­va­ring en andere vrijwilli­gers redden leven van beloftevol­le volleybal­ler: “Blij dat defibrilla­tor snel gebruikt werd”

  Martin Perin, beloftevol volleyballer bij Maaseik, heeft zijn leven te danken aan de scheidsrechter en enkele vrijwilligers die gisteren in Aalst aanwezig waren bij de wedstrijd. De jongeman kreeg een hartstilstand, maar dankzij de snelle aanlevering van een defibrillator kon het leven gered worden van de tiener. “Onze AED in de sporthal heeft zijn nut bewezen en daar kunnen we alleen maar blij om zijn”, zegt Sven Van Keymeulen van sporthal Schotte.