Kenta Tennis en Padel Lede vind je langs de Vogelenzang/Paddestraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Kenta Tennis en Padel Lede vind je langs de Vogelenzang/Paddestraat. © Koen Moreau

Padel boomt, ook in de Denderstreek: hier kan je al een balletje slaan of komen er nieuwe terreinen

DenderstreekJe kan er amper nog om heen: padel, een soort mix tussen tennis en squash, is de snelst groeiende sport in ons land. Ook in de Denderstreek schieten padelterreinen als paddenstoelen uit de grond. Toch blijft het vaak nog een race om een vrije baan te bemachtigen. Wij zochten uit waar je momenteel al een balletje kan slaan en waar je binnenkort padel kan spelen.

 1. Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectieven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”
  Triatlon

  Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts vraagt meer perspectie­ven: “Huidige stilstand kan impact hebben op toekomst van onze sport”

  Na een jaar waarin het aantal triatlonwedstrijden in eigen land op twee handen te tellen zijn, ziet er naar uit dat onder de huidige coronarestricties er ook in mei weinig tot geen triatlon- of duatlonwedstrijden in ons land georganiseerd zullen worden. Zowel organisatoren als atleten vragen om duidelijkheid, maar voorlopig zijn de perspectieven voor de sport die de laatste jaren duidelijk in de lift zat in ons land op korte termijn niet meteen hoopgevend. “Nochtans is triatlon de sport bij uitstek die perfect coronaproof kan georganiseerd worden”, benadrukt Triatlon Vlaanderen-voorzitter Michaël Schouwaerts.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. “Circulatieplan goed voor (bak)fietsen? Wij geven dit een vier op tien", zegt de Fietsersbond
  PREMIUM
  Aalst

  “Circula­tie­plan goed voor (bak)fietsen? Wij geven dit een vier op tien", zegt de Fietsers­bond

  Een nieuw mobiliteits- of circulatieplan maakt zeer zelden iedereen blij en dat is ook het geval in Aalst. Nadat eerder al automobilisten een petitie lanceerden omdat het nieuwe circulatieplan ‘Koning Auto’ van de troon zou stoten, is er nu ook kritiek van de andere kant: de Fietsersbond Aalst. “Dit circulatieplan krijgt van ons een vier op tien”, zegt de belangenvereniging voor fietsers.
 2. Padel is het snelst groeiende spel ter wereld: onze tennisexpert vertelt alles wat je moet weten als je ermee wil beginnen
  PREMIUM

  Padel is het snelst groeiende spel ter wereld: onze tennisex­pert vertelt alles wat je moet weten als je ermee wil beginnen

  Afgelopen jaar kwamen er maar liefst 135 padelterreinen bij, enkel in Vlaanderen. “Bij veel clubs zijn de terreinen zelfs de hele dag door bezet”, aldus onze tennisexpert Filip Dewulf. Maar waarom is padel, de mix tussen tennis en squash, nu zo populair? Wat zijn de spelregels en wat moet je weten als je ermee wil starten? Onze tennisexpert legt uit.
 1. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York