De directie en het oudercomité sensibiliseren foutparkeerders in de buurt van SJC Pontstraat.
Volledig scherm
De directie en het oudercomité sensibiliseren foutparkeerders in de buurt van SJC Pontstraat. © RLA

Ouderraad SJC Pontstraat spreekt foutparkeerders aan: “We vragen hen het goede voorbeeld te geven”

AalstDe directie en ouderraad van de lagere school Sint-Jozefscollege in de Pontstraat in Aalst ging maandagochtend op pad om foutparkeerders in de omgeving van de school te sensibiliseren. Heel wat ouders proberen zich nog altijd zo dicht mogelijk bij de school te parkeren en parkeerregels worden daarbij niet gevolgd. De school hoopt daar met deze sensibiliseringsactie verandering in te brengen.

 1. Henri Van Nieuwenborgh (70) heeft boek over Jan de Lichte klaar: “Niet de volksheld zoals iedereen hem voorstelt”
  PREMIUM
  Affligem
  1

  Henri Van Nieuwen­borgh (70) heeft boek over Jan de Lichte klaar: “Niet de volksheld zoals iedereen hem voorstelt”

  Auteur Henri Van Nieuwenborgh uit Affligem heeft meer dan een jaar aan het nieuwe boek geschreven, deze keer over de historische figuur van Jan de Lichte. Dankzij de VTM-reeks is hij nu ook in Vlaanderen breder bekend. De auteur verzamelde de geromantiseerde verhalen die eerder verschenen en toetst die af aan de waarheid op basis van vonnissen die hij kon inkijken. “Een volksheld of Robin Hood? Vergeet het”, zegt hij. “De Lichte was een ordinaire crimineel.” Het is sinds 2011 al het negende werk van Affligemnaar.
 1. Nieuwe applicatie WeConstruct revelatie voor de tuin- en bouwsector: "Vakman zoeken in de buurt wordt fluitje van een cent"
  PREMIUM
  Lierde

  Nieuwe applicatie WeCon­struct revelatie voor de tuin- en bouwsector: "Vakman zoeken in de buurt wordt fluitje van een cent"

  Een nieuwe mijlpaal voor de bouw- en tuinsector: twee Vlaamse ondernemers lanceren de WeConstruct-applicatie. “Dankzij dit revolutionair platform vindt iedereen binnenkort in slechts enkele klikken een geschikte vakman in de buurt. En professionelen kunnen onderling werk doorgeven en materialen (ver)huren en (ver)kopen via het platform", zegt Lierdenaar Luc Van Vaerenbergh.