150-tal fietsers voerden actie aan het belfort van Aalst.
Volledig scherm
150-tal fietsers voerden actie aan het belfort van Aalst. © Swirko

Opnieuw tweerichtingsverkeer van Zeebergbrug tot Zwarte Hoekbrug: “Typische Aalsterse dorpspolitiek”, zegt fietsorganisatie Critical Mass

AalstDe gemeenteraad besliste om het eenrichtingsverkeer op de Kaaien, de straat langs de Dender tussen Zeebergbrug en Zwarte Hoekbrug, af te voeren. Fietsorganisatie Critical Mass noemt de herinvoering van het tweerichtingsverkeer ‘dorpspolitiek’ en belooft nog meer acties.

 1. 150 fietsers voeren actie tegen tweerichtingsverkeer op de Kaaien: “Het wordt een steenweg, fietsende kinderen zijn de dupe”
  Aalst

  150 fietsers voeren actie tegen tweerich­tings­ver­keer op de Kaaien: “Het wordt een steenweg, fietsende kinderen zijn de dupe”

  Zo’n 150 fietsers hebben bij de start van de gemeenteraad van Aalst actie gevoerd tegen het terugdraaien van een deel van het circulatieplan. Het stadsbestuur wil het eenrichtingsverkeer op de Kaaien langs de Dender weer afvoeren, maar dat is niet naar de zin van de fietsende mannen, vrouwen en kinderen die met slogans en belgerinkel protesteerden.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.