150-tal fietsers voerden actie aan het belfort van Aalst.
Volledig scherm
150-tal fietsers voerden actie aan het belfort van Aalst. © Swirko

Opnieuw tweerichtingsverkeer van Zeebergbrug tot Zwarte Hoekbrug: “Typische Aalsterse dorpspolitiek”, zegt fietsorganisatie Critical Mass

AalstDe gemeenteraad besliste om het eenrichtingsverkeer op de Kaaien, de straat langs de Dender tussen Zeebergbrug en Zwarte Hoekbrug, af te voeren. Fietsorganisatie Critical Mass noemt de herinvoering van het tweerichtingsverkeer ‘dorpspolitiek’ en belooft nog meer acties.

 1. Sheila Broos (Eendracht Aalst Ladies): “Omkadering is beter, clubleiding heeft haar lessen getrokken”
  vrouwenvoetbal super league

  Sheila Broos (Eendracht Aalst Ladies): “Omkadering is beter, clublei­ding heeft haar lessen getrokken”

  Eendracht Aalst Ladies staat voor een drukke week. Nu zaterdag wordt uit op Club Brugge gespeeld. Woensdag volgt de inhaalmatch thuis tegen Standard en volgende week zaterdag ontvangen de Ajuinen vervolgens White Star Woluwe. Voor de speelsters die een job met het voetbal combineren is dat niet zo evident. “Dat vergt wel wat puzzelwerk, maar het lukt ons wel”, zegt Sheila Broos.
 2. 150 fietsers voeren actie tegen tweerichtingsverkeer op de Kaaien: “Het wordt een steenweg, fietsende kinderen zijn de dupe”
  Aalst

  150 fietsers voeren actie tegen tweerich­tings­ver­keer op de Kaaien: “Het wordt een steenweg, fietsende kinderen zijn de dupe”

  Zo’n 150 fietsers hebben bij de start van de gemeenteraad van Aalst actie gevoerd tegen het terugdraaien van een deel van het circulatieplan. Het stadsbestuur wil het eenrichtingsverkeer op de Kaaien langs de Dender weer afvoeren, maar dat is niet naar de zin van de fietsende mannen, vrouwen en kinderen die met slogans en belgerinkel protesteerden.