Bijenzwerm aan het station van Aalst.
Volledig scherm
Bijenzwerm aan het station van Aalst. © RLA

Opmerkelijke beelden: duizenden bijen landen op deelfiets

Een bijenzwerm landde woensdagnamiddag op het zadel van een fiets aan het station van Aalst en dat leverde spectaculaire beelden op. Het bijenzwerm nam de vorm van het fietszadel aan. Een imker werd opgetrommeld om de tienduizenden bijen een nieuwe thuis te bezorgen.

 1. Belgische primeur in OLV-ziekenhuis: “Tepelsparende borstamputatie en -reconstructie met robotchirurgie”
  PREMIUM
  Aalst

  Belgische primeur in OLV-ziekenhuis: “Tepelspa­ren­de borstampu­ta­tie en -reconstruc­tie met robotchi­rur­gie”

  Voor het eerst wordt in België gebruik gemaakt van een operatierobot bij borstamputaties en -reconstructies. De techniek wordt toegepast in ziekenhuizen in Milaan, Parijs en nu ook in het OLV-ziekenhuis in Aalst. Het ziekenhuis wil de operatierobot vooral inzetten bij vrouwen die preventief een borstamputatie moeten ondergaan, omdat het risico op kanker groot is. “Je merkt amper dat je bent geopereerd”, zegt dokter Traen.
 2. Omgevingsinspectie wil dat Tereos iets doet aan geurhinder: “Negatief effect op deel van Aalsters woongebied”
  PREMIUM
  Aalst

  Omgevings­in­spec­tie wil dat Tereos iets doet aan geurhinder: “Negatief effect op deel van Aalsters woongebied”

  De omgevingsinspectie van het departement Omgeving heeft het bedrijf Tereos in Aalst aangemaand om nieuwe maatregelen te nemen tegen de geurhinder voor de woonzones in de buurt van het bedrijf. Tereos is een glucose- en ethanolfabriek van 9 hectare groot op het eiland Chipka in het stadscentrum van Aalst. De fabriek moet nu een saneringsplan opmaken voor de geurproblematiek.
 1. Ultraloper Dimitri start in De Klinge aan ‘Belgian Border Run’: “17 dagen lang twee marathons per dag”
  PREMIUM
  De Klinge/Nieuwerkerken

  Ultraloper Dimitri start in De Klinge aan ‘Belgian Border Run’: “17 dagen lang twee marathons per dag”

  In het Wase grensdorp De Klinge heeft de Aalsterse ultraloper Dimitri Paerewyck (37) zondagochtend de aftrap gegeven van zijn sportieve uitdaging om op 17 dagen tijd 1.384 kilometer langs de grens met de Belgische buurlanden te lopen: goed voor twee marathons per dag. “Ik doe het voor mijn overleden vader en Kom op tegen Kanker”, zegt de dappere loper.