Zwaar vrachtvervoer door de smalle Vereeckenstraat in Gijzegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Zwaar vrachtvervoer door de smalle Vereeckenstraat in Gijzegem. © Buurtcomité Vereeckenstraat

Oplossing in de maak voor ‘gevaarlijkste straat van Aalst’: “Waarom niet werken met verkeerslichten?”, zegt schepen De Gucht

Gijzegem‘De gevaarlijkste straat van Aalst’, zo werd de Vereeckenstraat in Gijzegem afgelopen weekend nog genoemd. Zwaar vrachtverkeer en talloze auto’s gebruiken de smalle straat om zo de Wiezebrug te bereiken. Eerder deze maand kwam hier nog een bromfietser om het leven. Tijd om het verkeer daar te knippen, voor eenrichtingsverkeer of een Gijzegems circulatieplan? “Volgens mij zou je het met verkeerslichten kunnen oplossen daar”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).

 1. Vijf jaar levenswerk van Malhi gaat volledig op in vlammen, ondernemers uit de buurt springen in de bres
  Erembodegem

  Vijf jaar levenswerk van Malhi gaat volledig op in vlammen, onderne­mers uit de buurt springen in de bres

  De zware brand op de Hogeweg in Erembodegem donderdagnamiddag heeft het levenswerk van Malhi en zijn gezin volledig vernietigd. De brand was bijzonder zwaar en het restaurant en hun woonplaats ging volledig in vlammen op. De dekenij Hogeweg, die alle handelaars in de buurt omvat, wil nu iets doen voor het gezin om hen te helpen. “We willen hen zoveel mogelijk helpen waar mogelijk", zegt Bart Verbeiren van de dekenij.
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.