Opbouw kerstdorp in Aalst.
Volledig scherm
Opbouw kerstdorp in Aalst. © Swirko

Opbouw Aalsters kerstdorp van start: “Instagram-walls op de Grote Markt, glühwein op de Hopmarkt”

AalstIn het stadscentrum van Aalst is de opbouw van het kerstdorp van start gegaan. Vanaf vrijdag kan je hier schaatsen (op echt ijs) en genieten van een jenever of glühwein.

 1. Aalsterse carnavalsgroepen voortaan beoordeeld op humor en vakmanschap: “Wie twee jaar na elkaar laatste eindigt, wordt losse groep”
  PREMIUM
  Aalst

  Aalsterse carnavals­groe­pen voortaan beoordeeld op humor en vakman­schap: “Wie twee jaar na elkaar laatste eindigt, wordt losse groep”

  De grappigste en creatiefste carnavalsgroepen van de Aalsterse carnavalsstoet moeten de meeste punten krijgen, vindt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). Met het nieuwe stoetreglement waar dinsdag over gestemd wordt op de gemeenteraad staan voortaan spot, satire en vakmanschap centraal. Opmerkelijk: als je als kleine vaste carnavalsgroep twee jaar op rij als laatste eindigt, word je automatisch een losse groep.
 2. Zwemclub Neptunus trekt aan de alarmbel na verhoging tarieven Aquatopia: “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”
  PREMIUM
  Aalst

  Zwemclub Neptunus trekt aan de alarmbel na verhoging tarieven Aquatopia: “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”

  “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”, zo reageert de Aalsterse zwemclub Neptunus op de verhoging van de tarieven in Aquatopia. Neptunus telt 800 leden en die zullen vanaf juli 2023 beduidend meer lidgeld moeten betalen. “De huurprijzen verdriedubbelen, dus we moeten dat wel doorrekenen", zegt de club. Vorige week trok de duikclub ook al aan de alarmbel.
 3. Van auto’s wassen bij Willy Michiels over eigen schoonmaakbedrijf tot nieuwe horecazaak: Thierry gaat met ‘Grenzeloos’ voor nieuwe uitdaging
  PREMIUM
  Haaltert

  Van auto’s wassen bij Willy Michiels over eigen schoonmaak­be­drijf tot nieuwe horecazaak: Thierry gaat met ‘Grenzeloos’ voor nieuwe uitdaging

  Thierry Van Der Eecken (42) uit Haaltert opent vrijdag de deuren van het nieuwe fonduehuisje en brasserie ‘Grenzeloos’ in de Stationsstraat. Op zijn vijftiende waste hij al auto van Willy Michiels, later startte hij een schoonmaakbedrijf en een bedrijf in het verhuur van feestmateriaal en nu zet hij zijn eerste stappen in de horeca. “In het leven moet je soms je grenzen verleggen. Daarom heet mijn fonduehuisje ‘Grenzeloos’.”
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).