Wie de jongste weken Aalst doorkruiste, zal gemerkt hebben dat stadsdiensten druk in de weer zijn met het aanbrengen van de nodige signalisatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie de jongste weken Aalst doorkruiste, zal gemerkt hebben dat stadsdiensten druk in de weer zijn met het aanbrengen van de nodige signalisatie. © RV

Op weg naar een bereikbaar, leefbaar en veilig Aalst: eerste fase circulatieplan maandag in voege

AalstOndanks massa’s negatieve commentaren op sociale media treedt maandag de eerste fase van het nieuwe circulatieplan in voege. “In de wijken gebeuren er al wijzigingen tussen 2 augustus en 13 augustus. Met dit plan streven we naar bereikbare, leefbare en veilige woonwijken”, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.