Bruno De Lathauwer
Volledig scherm
PREMIUM
Bruno De Lathauwer © RLA

“Op safari in Nambië kom je minder mensen tegen dan aan Belgische kust. Dus waarom geen vliegvakanties toestaan?” Eigenaar reisbureau ziet omzet dalen met... 99 procent

De reissector bloedt en Aalstenaar Bruno De Lathauwer van het gelijknamige reiskantoor trekt aan de alarmbel. “De financiële reserves die we door de jaren heen opbouwden, smelten weg als sneeuw voor de zon. De omzet is gedaald met 99 procent”, zegt hij. Het reisbureau hoopt toch dat er nog vakanties mogelijk zijn deze zomer. “Het is gevaarlijker om hier naar de supermarkt te gaan en op de dijk te lopen dan te wandelen in de bergen in Oostenrijk”, zegt hij.

 1. 20 jaar na de sloop van de Keizershallen, keert de prinsenverkiezing terug in een tent. Waar liep het mis?
  PREMIUM
  Aalst

  20 jaar na de sloop van de Keizershal­len, keert de prinsenver­kie­zing terug in een tent. Waar liep het mis?

  O ironie: na 20 jaar keert de verkiezing van de Aalsterse prins carnaval terug naar de locatie waar ooit de Keizershallen stonden. De kandidaat-prins zal in 2022 zijn liedjes wel moeten zingen in een tent. De prinsenverkiezing verhuisde in 2003 naar de Flora, een ‘tijdelijke oplossing’. Twee decennia doet de stad Aalst er ondertussen al over om een evenementenzaal te bouwen. Hoe is het zover kunnen komen? Waarom werden de Keizershallen eigenlijk afgebroken? Komt er ooit nog een evenementenzaal?
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 3. Eendracht Aalst in een halfuur tijd voorbij hekkensluiter Houtvenne

  Eendracht Aalst in een halfuur tijd voorbij hekkenslui­ter Houtvenne

  Eendracht Aalst klaarde de klus op hekkensluiter Houtvenne probleemloos. De Ajuinen waren na een halfuur al zegezeker dankzij doelpunten van Wantens, Cobos Copado en De Coninck. Na de tegengoal van Jovanovic nam Tresignie alle twijfels weg, voor zover die er nog waren. Evident was de afgetekende zege van Aalst nochtans niet. Er werd met een onuitgegeven defensie aangetreden op een bijveld van VC Westerlo dat aan de Zandberg deed denken.