Het jaagpad langs de Dender tussen Erembodegem en Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
Het jaagpad langs de Dender tussen Erembodegem en Aalst. © Swirko

Op huizenjacht in... Erembodegem: “Dorp langs de Dender met veel groen, maar ook met een station en de E40 in de buurt”

AalstOp zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week: Erembodegem bij Aalst.

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. De eerste zomer van de Aalsterse plukboerderij is extreem droog en heet: “Toch zijn er successen, zoals de kikkererwten. Binnenkort eten we hummus”
  PREMIUM
  Aalst

  De eerste zomer van de Aalsterse plukboerde­rij is extreem droog en heet: “Toch zijn er successen, zoals de kikkererw­ten. Binnenkort eten we hummus”

  Met veel enthousiasme zaaide Dirk Vannoorenberghe - samen met een stevig ploegje actieve oogstaandeelhouders - dit voorjaar de gewassen van de gloednieuwe plukboerderij van Aalst. Wat volgde waren historisch droge en hete zomermaanden. Toch klaagt Dirk niet, de plukboerderij op de Hoezekouter lijkt de extreme omstandigheden van die eerste zomer vrij goed te doorstaan. Ja, de tomaten hebben neusrot en voor de zoete aardappelen moet het dringend eens regenen, maar er zijn ook meevallers en de oogst blijft komen.
 3. Professor laat publiek meegenieten van topwerk van Valerius De Saedeleer: “Het is te groot voor mijn appartement, in het museum is het op zijn plaats”
  PREMIUM
  Aalst

  Professor laat publiek meegenie­ten van topwerk van Valerius De Saedeleer: “Het is te groot voor mijn apparte­ment, in het museum is het op zijn plaats”

  Onlangs kocht professor emeritus Fred Van Leuven het werk ‘De Landweg’ van de Aalsterse kunstenaar Valerius De Saedeleer, om achteraf pas vast te stellen dat het schilderij eigenlijk te groot is om op te hangen in zijn appartement. “Waarom het publiek niet laten meegenieten?”, dacht de professor en dus hangt ‘De Landweg’ voortaan in het stedelijk museum van Aalst.