Kunst in Netwerk Aalst.
Volledig scherm
Kunst in Netwerk Aalst. © RLA

Oooh: verwondering in de Netwerk Fabriek

Van 3 oktober tot 6 december kan je in Netwerk Aalst de tentoonstelling Oooh bekijken. Oooh is een tentoonstelling die voortvloeit uit een open call van Kunstwerkt, in samenwerking met Netwerk Aalst, Stichting IJsberg en Z33. Curatoren Jan Moeyaert, Annelies Thoelen en Pieternel Vermoortel samen met Charlotte Geeraert, selecteerden 110 kunstenaars uit bijna 1.000 inzendingen.

 1. To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  To Wout or not to Wout: selecteert u Wout van Aert voor uw team in de Gouden Cross?

  Dit weekend maakt Wout van Aert zijn comeback in het veld. Na een kort maar succesrijk wegseizoen haalt de alleskunner van Jumbo-Visma in Kortrijk en Tabor zijn crossfiets weer van stal. Maar wat doet u? Neemt u Wout van Aert op in uw Gouden Cross-ploeg of niet? Om het dilemma voor u wat te verlichten, geven we u hieronder enkele redenen waarom de drievoudige wereldkampioen wél of geen plekje in uw team verdient.
 2. Niet alle kappers willen al heropenen: “Er zijn nu toch belangrijkere dingen dan uw haar knippen?”
  PREMIUM
  Aalst

  Niet alle kappers willen al heropenen: “Er zijn nu toch belangrij­ke­re dingen dan uw haar knippen?”

  Niet alle kappers willen opnieuw open voor het jaareinde, zoals sectororganisatie Coiffure.org/Unie van Belgische Kappers aan de regering vraagt. Die sectororganisatie pleit voor een heropening op 14 december. “Helemaal geen goed idee. Veel kappers zijn het daar niet mee eens, maar worden niet gehoord door de Unie van Belgische Kappers”, zegt de Aalsterse kapster Helena Duson.
 3. Joke (23) ontwikkelde ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown: “Ik heb geleerd hoe belangrijk een personal trainer is, die op tijd op de rem gaat staan”
  PREMIUM
  Aalst

  Joke (23) ontwikkel­de ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown: “Ik heb geleerd hoe belangrijk een personal trainer is, die op tijd op de rem gaat staan”

  De 23-jarige Joke Donckels ontwikkelde ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown. Dat is een vorm van anorexia die je krijgt als je obsessief bezig bent met sport. Ze slaagde er in om 50 kilogram af te vallen dankzij de Aalsterse personal trainer Gert Van Reckem, maar in de lockdown viel de fitnessbegeleiding weg. “Ik bleef maar gaan”, zegt ze. Haar personal trainer greep ondertussen wel in en Joke is weer 10 kilogram bijgekomen. Joke raadt andere atleten aan om zich ten alle tijde goed te laten begeleiden.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?