Onze weekendtips voor Dender en Vlaamse Ardennen

Wie de vakantie dit jaar in de eigen regio beleeft, hoeft dit weekend niet thuis te blijven. Er is heel wat te ontdekken, met veel live muziek, films en fietstochten e wandelingen. We zetten de leukste activiteiten op een rijtje, in de Denderstreek en in de Vlaamse Ardennen.

 1. Falko Geenens (Eendracht Aalst) voor cupmatch tegen Westerlo: “Het wordt voor de Kemphanen op ons slecht veld een hels karwei”
  voetbal beker van belgië

  Falko Geenens (Eendracht Aalst) voor cupmatch tegen Westerlo: “Het wordt voor de Kemphanen op ons slecht veld een hels karwei”

  Op vorig seizoen na slaagde Eendracht Aalst er vrijwel altijd in een mooie bekeraffiche af te dwingen. De jongste jaren kwamen Sporting Club Charleroi en AA Gent in het Pierre Cornelisstadion op bezoek. Nu zondag (aftrap om 16 uur) is neo-eersteklasser VC Westerlo te gast. De spelersgroep komt na winst op Racing Gent alleszins supergemotiveerd aan de aftrap. “Het wordt voor de Kemphanen op ons slecht speelveld een hels karwei”, voorspelt kapitein Falko Geenens.
 1. Waarom Prins Filip, nog voor hij koning was, het café van Antoinette in Aalst binnenstapte: boek vertelt verhaal over ‘Aalsterse sterke vrouwen’
  PREMIUM
  Aalst

  Waarom Prins Filip, nog voor hij koning was, het café van Antoinette in Aalst binnenstap­te: boek vertelt verhaal over ‘Aalsterse sterke vrouwen’

  Dirk Meert, David Goossens en Jan Louies schreven ‘Aalsterse Sterke Vrouwen’, een boekje over legendarische vrouwen die de geschiedenis van Aalst hebben gekleurd. De schrijvers raken daarmee een onverteld stukje verleden aan, want gewoonlijk gaat het in geschiedenisboeken vooral over mannen. Forum Aalst Historiek vertelt het verhaal van Louisa Mayart, Jeanneke Boon, Malvina Chassé, Antoinette van Den Biekerf en tal van andere sterke vrouwen die Aalst maakten tot wat het vandaag is.