De vernieuwde bioboerderij De Loods in Aalst.
Volledig scherm
De vernieuwde bioboerderij De Loods in Aalst. © Swirko

Ontdek de vernieuwde plantenkruiderij van De Loods: “Keuze uit maar liefst 300 verschillende kruiden”

AalstBreng op zaterdag 2 april een bezoekje aan Bioboerderij De Loods en haal de lente in huis. Ontdek biokruiden, -zaden en –planten en snuif vooral de gezellige sfeer op.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Nieuw MUG-voertuig voor ASZ Geraardsbergen: “Uitgerust met de laatste technologische snufjes”
  Aalst/Geraardsbergen

  Nieuw MUG-voer­tuig voor ASZ Geraards­ber­gen: “Uitgerust met de laatste technologi­sche snufjes”

  Het A.S.Z. Geraardsbergen heeft een gloednieuw MUG-voertuig in gebruik genomen. Het gaat om een Volvo XC90, uitgerust met de laatste technologische snufjes, die aangepast werd aan de noden van een MUG-interventieteam. De nieuwe wagen is broodnodig: vorig jaar reed de MUG meer dan duizend keer uit. Het state-of-the-art interventievoertuig wordt al vanaf volgende week ingezet om interventies te doen.
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Anne (73) werd 20 jaar geleden plots blind, maar blijft creëren: “Tekenen gaat niet meer, maar mijn beelden stel ik wel tentoon”
  PREMIUM

  Anne (73) werd 20 jaar geleden plots blind, maar blijft creëren: “Tekenen gaat niet meer, maar mijn beelden stel ik wel tentoon”

  Twintig jaar geleden sloeg het noodlot toe: Anne Van Geyseghem (73) werd op korte tijd blind. De lerares Plastische Opvoeding uit Aalst is sindsdien misschien wel haar vermogen om te kijken kwijt, maar de verbeelding is gebleven. Haar handen blijven creëren en die beelden worden nu tentoongesteld. “Het enige wat ik soms doe, is aan mijn man vragen of het op iets lijkt.”
  Aalst