Jan Van Gyseghem, regiodirecteur Voka Aalst.
Volledig scherm
Jan Van Gyseghem, regiodirecteur Voka Aalst. © Voka Aalst

Ondernemersorganisatie Voka wil geen Forensisch Psychiatrisch Centrum op Gates of Siesegem: “Economische ambities zijn belangrijker voor Aalst”

AalstDe mogelijke inplanting van een Forensisch Psychiatrisch Centrum op het  bedrijventerrein Siesegem of op de Gatessite zet kwaad bloed in ondernemerskringen. “Aalst zet haar economische ambities in de hoek”, zegt Jan Van Gyseghem, regiodirecteur Voka Aalst. “Indien er in Aalst objectief geen geschikte ruimte voor de inplanting van een FPC gevonden wordt, dient de stad af te zien van een kandidatuur.”

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Burgemeester geschokt door zinloos geweld van de jongste maanden: “Geen probleem van Aalst alleen, maar wel groot mentaliteitsprobleem bij jongeren”
  PREMIUM
  Aalst

  Burgemees­ter geschokt door zinloos geweld van de jongste maanden: “Geen probleem van Aalst alleen, maar wel groot mentali­teits­pro­bleem bij jongeren”

  “Zinloos geweld is niet plaatsgebonden, maar mentaliteitsgebonden. Sommige jongeren denken dat ze meespelen in een gewelddadige film”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) over de verschillende gewelddadige incidenten van de jongste maanden in Aalst. Op de hoek van elke straat een agent plaatsen, dat gaat niet, maar de stad wil samen met scholen en politie wel werken aan de mentaliteit van Aalsterse jongeren.