Esplanadeplein Aalst
Volledig scherm
Esplanadeplein Aalst © Groen Aalst

Ondergrondse parking Esplanadeplein valt te duur uit: opnieuw geen aannemer gevonden, Groen vraag stad om plannen op te bergen

AalstAl voor de tweede keer is er geen ontwikkelaar gevonden die een ondergrondse parking wil bouwen onder het Esplanadeplein in Aalst. De offertes van de twee kandidaten vielen drie tot vijf keer duurder uit dan wat het stadsbestuur gebudgetteerd heeft. Oppositiepartij Groen, die zich al langer verzet tegen de bouw van een ondergrondse parking, vraagt dat de stad de plannen hiervoor opbergt.

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Eén op drie van de -12-jarigen uit Amalo komt vaccin halen, achterstand bij boosterprikken intussen weggewerkt
  Asse/Merchtem/Affligem/Liedekerke/Opwijk

  Eén op drie van de -12-jarigen uit Amalo komt vaccin halen, achter­stand bij booster­prik­ken intussen weggewerkt

  In het vaccinatiecentrum van Eerstelijnszone AMALO heeft zo’n dertig procent van de ouders van -12-jarigen positief gereageerd op de uitnodiging om hun kind te laten vaccineren. Afgelopen weekend werden de eerste zevenhonderd prikken gezet. Intussen lijkt de achterstand die de Eerstelijnszone op de rest van Vlaanderen op vlak van boosterprikken had weggewerkt.
 3. Yunus (36) sterft enkele dagen na zinloos geweld in ziekenhuis: “Dit is pure moord op crème van een gast”
  PREMIUM
  Aalst

  Yunus (36) sterft enkele dagen na zinloos geweld in ziekenhuis: “Dit is pure moord op crème van een gast”

  Aalstenaar Yunus Calik (36) werd in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar geslagen door 11 personen in de Lange Zoutstraat in Aalst. De dertiger lag dagenlang in coma en overleed uiteindelijk woensdag aan zijn zware verwondingen. De daders zijn nog niet gepakt, maar de politie onderzoekt de zaak zeer grondig. “Mensen die tot zoiets in staat zijn, zijn beesten", zegt zijn broer Soner Calik.