Hemelse Gaarde aan de kerk van Ten Bos in Erembodegem.
Volledig scherm
Hemelse Gaarde aan de kerk van Ten Bos in Erembodegem. © RLA

Oktober is klimaatmaand in Aalst: “Klimaatwake, Week van de Fair Trade, natuurwandeling en filmavond”

AalstVredeshuis, Oxfam-Wereldwinkel, Natuurpunt en Ecokerk slaan in Aalst de handen in elkaar om elke inwoner warm te maken voor de klimaatmars op 23 oktober in Brussel. De eerste klimaatactie is al over twee weken, op dinsdag 4 oktober. Verschillende gemeenschappen komen om 19.30 uur samen in de Sint-Pauluskerk voor een interlevensbeschouwelijke klimaatwake.

  1. Drie jaar lange strijd tegen overlast van farmaceutisch bedrijf levert buurman Maxime veroordeling op wegens stalking: “Al zijn de klachten legitiem, hij mag zelf geen strafbare feiten plegen”
    PREMIUM
    Sint-Niklaas

    Drie jaar lange strijd tegen overlast van farmaceu­tisch bedrijf levert buurman Maxime veroorde­ling op wegens stalking: “Al zijn de klachten legitiem, hij mag zelf geen strafbare feiten plegen”

    Maxime Ceragioli, bewoner van de Eigenlostraat in Sint-Niklaas, voert al drie jaar lang strijd tegen de lawaaioverlast van het farmaceutisch bedrijf Livlina, tegenover zijn deur. Dinsdag werd hij door de Dendermondse rechtbank veroordeeld. De man was gedagvaard wegens belaging en laster ten nadele van het bedrijf. “Hij valt personeel lastig en brengt hun veiligheid in gevaar”, haalde het bedrijf aan tijdens het proces. Maar met het vonnis is de strijd nog niet gestreden.