Frank Van Impe start 'n Arrivee.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Van Impe start 'n Arrivee. © Swirko

Okapi-coryfee Frank Van Impe opent café ‘n Arrivée aan Werfplein: “Tijd om terug te keren naar Aalst”

AalstFrank Van Impe (53) opent volgende week een nieuw café in Aalst. Het basketmonument van Okapi Aalst zal pintjes tappen aan het Werfplein waar vroeger café ‘t Brughuis was. Het nieuwe café kreeg de naam ‘n Arrivée en in de horecazaak komt een eerbetoon aan wielrenner Lucien Van Impe.

 1. Geen verhuis van Conner Rousseau of Dries Van Langenhove naar Aalst. Wie wordt dan wel de uitdager van burgemeester D’Haese?
  PREMIUM
  Aalst

  Geen verhuis van Conner Rousseau of Dries Van Langenhove naar Aalst. Wie wordt dan wel de uitdager van burgemees­ter D’Haese?

  “Het wordt dus niet Gent, Nieuwpoort of Aalst, of wat ik de laatste tijd ook mocht lezen. Ik kies voor Sint-Niklaas”, aldus Conner Rousseau (Vooruit) vorige week. Vlaams Belang liet eerder al weten dat hun stemmenkanon Dries Van Langenhove niet naar Aalst komt. Halverwege de bestuursperiode lijkt de concurrentie voor burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) niet echt groot. Wij polsten bij de politieke partijen wie er zich warm loopt als uitdager en kandidaat-burgemeester.
 2. Françoise Opsomer rondt met Zullen we zwijgen? na 30 jaar trilogie af: begonnen als secretaresse van Hugo Claus, nu het liefst schrijvend aan een cafétafel
  PREMIUM
  RONSE

  Françoise Opsomer rondt met Zullen we zwijgen? na 30 jaar trilogie af: begonnen als secretares­se van Hugo Claus, nu het liefst schrijvend aan een cafétafel

  Francoise Opsomer (62) uit Ronse publiceerde samen met Wim Trommelmans Zullen we zwijgen?, de derde roman van hun trilogie over de zustersteden Gent, Antwerpen en Brugge. Ze begonnen onder het pseudoniem Weduwe Oppermans aan dat drieluik in 1990, toen ze nog partners waren, zakelijk én relationeel. “Ik kan me voorstellen dat de titel van het laatste boek op enige ironie wordt onthaald door wie mij kent”, grijnst Françoise.