Luc Van Langenhove
Volledig scherm
Luc Van Langenhove © Luc Van Langenhove

Nu de restaurants geen hopscheuten meer bestellen, verkoopt boer Luc ze online

AalstHopscheuten zijn een ware delicatesse uit de streek van Meldert en Affligem, maar voor hopboer Luc Van Langenhove zijn het zware tijden. Andere jaren zetten koks lekkere seizoensgerechtjes met hopscheuten op hun menu, nu is de horeca dicht. Toch blijft boer Luc niet bij de pakken zitten.

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Nikola Cvetinovic (Okapi Aalst) staat in beker voor dubbele confrontatie met Brussels: “We gaan voor het hoogst haalbare”
  Basketbal Beker van België

  Nikola Cvetinovic (Okapi Aalst) staat in beker voor dubbele confronta­tie met Brussels: “We gaan voor het hoogst haalbare”

  Okapi Aalst staat voor een belangrijk weekend. De kwartfinale tegen Phoenix Brussels wordt vrijdagavond en zondag in de late namiddag afgewerkt. Het is de kans voor Okapi Aalst om een grijs seizoen wat kleur en glans te geven. Met Nikola Cvetinovic in de rangen lijkt Okapi alvast voldoende gewapend om zich te plaatsen voor de halve finale.
 2. ‘Musicerende engelen’ als voorsmaakje van meer kleur in grauwe Sint-Martinuskerk: “We halen de somberheid van de muren”
  PREMIUM
  Aalst

  ‘Musiceren­de engelen’ als voorsmaak­je van meer kleur in grauwe Sint-Martinus­kerk: “We halen de somberheid van de muren”

  De Sint-Martinuskerk in Aalst mag dan wel bekend staan om haar Rubensschilderij en beroemde preken van priester Adolf Daens: van de vele vochtplekken en vaalgrijze hoge muren wordt geen mens echt ‘happy’. Daar komt de komende jaren verandering in, want restaurateurs zijn al dat vieze stof van de muren aan het vegen. De kerk krijgt tegen 2027 een volledige opfrisbeurt. Het eerste knappe resultaat is er al: vanonder de vuile laagjes verschenen kleurrijke musicerende engelen.