De fietsenstalling op de binnenkoer van het vroegere stadhuis van Aalst.
Volledig scherm
PREMIUM
De fietsenstalling op de binnenkoer van het vroegere stadhuis van Aalst. © Swirko

Nood aan minstens 1.350 parkeerplaatsen voor fietsen in centrum Aalst: “Fietsenstalling op binnenkoer stadhuis verhuist op termijn. Mogelijk naar pand vlakbij Grote Markt”

AalstMinstens 1.350 parkeerplaatsen voor fietsen zouden er moeten zijn in een stad als Aalst, zo zeggen de stadsdiensten na onderzoek. Op dit moment zijn er amper 800, waarvan 200 op de binnenkoer van het vroegere stadhuis. “Die fietsenstalling op de binnenkoer past daar niet. We zoeken een andere beveiligde ruimte - misschien een gebouw - nabij de Grote Markt om honderden fietsen te kunnen parkeren”, zegt de schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).

 1. Stan (16) overleed aan kanker, zijn schoonbroer eert hem met ‘Iron Stan’: “Opbrengst gaat naar Kinderkankerfonds”
  PREMIUM
  Aalst

  Stan (16) overleed aan kanker, zijn schoon­broer eert hem met ‘Iron Stan’: “Opbrengst gaat naar Kinderkan­ker­fonds”

  Op 18 juli overleed de 16-jarige Stan Simal uit Aalst aan kanker. Zijn schoonbroer Pieter-Jan Neetens (30) wil hem nu eren met ‘Iron Stan’. Zeven dagen voor de dood van Stan, plaatste Pieter-Jan zich voor de Ironman van Hawaï, het hoogste wat een triatleet kan bereiken. “We gingen van complete euforie naar een groot verdriet. Zijn vechtlust en moed kan ik met niets vergelijken”, zegt Pieter-Jan. Met Iron Stan wil hij geld inzamelen voor het Kinderkankerfonds. Steunen kan via crowdselling.eu/ironstan.
 1. Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Kasteel van Poeke in Aalter tot de oude Sint-Baafsabdij in Gent: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 2. Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals- en coronajaren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”
  PREMIUM
  Aalst

  Prins Yvan neemt na drie bijzondere carnavals en coronaja­ren dan toch nog afscheid: “Ik kan toch geen prins carnaval blijven, hé”

  Wist prins Yvan De Boitselier veel dat zijn prinsenjaar drie jaar ging duren, toen hij op 25 januari 2020 de scepter in de lucht stak in de Florahallen. Ondertussen hebben we een pandemie en een ongeziene cafeekescarnaval achter de rug, de Florahallen zijn zelfs al afgebroken. Hoog tijd voor een afscheidsfeest dus. Op zaterdag 1 oktober is er het afscheidsbal van prins Yvan in het Forum.
 3. Hoogbouw langs de Dender in Aalst: “Woontoren van 18 verdiepingen naast de turbinehal”
  PREMIUM
  Aalst

  Hoogbouw langs de Dender in Aalst: “Woontoren van 18 verdiepin­gen naast de turbinehal”

  Op de Zuidkaai langs de Dender in Aalst mag bouwontwikkelaar Odebrecht een woontoren van zestig meter hoog met achttien bouwlagen bouwen. Dat is vastgelegd in een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Electrabelsite’ dat van de vroegere industriële site een zone voor groen en wonen aan het water moet maken. De woontoren zal vlak naast de turbinehal en de oude fabrieksschouw staan. Op de Zuidkaai zullen er een 200-tal nieuwe wooneenheden gebouwd worden de komende jaren.