Voorlopig blijft de verouderde kazerne in de Vrijheidstraat de uitvalsbasis voor de Aalsterse brandweer.
Volledig scherm
Voorlopig blijft de verouderde kazerne in de Vrijheidstraat de uitvalsbasis voor de Aalsterse brandweer. © Mozkito

Nog geen locatie voor nieuwe veiligheidskazerne voor brandweer en politie

Er is nog geen locatie gekozen voor de nieuwe veiligheidskazerne voor brandweer en politie in Aalst. Voor burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) was de realisatie van de veiligheidskazerne prioriteit nummer 1 bij de lokale verkiezingen, maar het zal nog niet voor morgen zijn. Naast het vinden van een goede locatie, moet Aalst ook nog de andere gemeenten van hulpverleningszone Zuid-Oost zien te overtuigen.

 1. Eendracht Aalst in een halfuur tijd voorbij hekkensluiter Houtvenne

  Eendracht Aalst in een halfuur tijd voorbij hekkenslui­ter Houtvenne

  Eendracht Aalst klaarde de klus op hekkensluiter Houtvenne probleemloos. De Ajuinen waren na een halfuur al zegezeker dankzij doelpunten van Wantens, Cobos Copado en De Coninck. Na de tegengoal van Jovanovic nam Tresignie alle twijfels weg, voor zover die er nog waren. Evident was de afgetekende zege van Aalst nochtans niet. Er werd met een onuitgegeven defensie aangetreden op een bijveld van VC Westerlo dat aan de Zandberg deed denken.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.