Noah (15) en Matthijs (14) hebben het leven gered van een dertiger uit Aalst aan het jaagpad in Erembodegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Noah (15) en Matthijs (14) hebben het leven gered van een dertiger uit Aalst aan het jaagpad in Erembodegem. © Koen Baten

Noah (15) en Matthijs (14) redden dertiger uit rivier op terugweg van bowling: “Plots zagen we de man tot aan zijn borstkas in het water”

Erembodegem/AffligemNoah Wernaers (15) uit Affligem en Matthijs Lauwerys (14) uit Erembodegem hebben op 28 januari het leven van een dertiger gered. Na een val met de fiets was die in de ijskoude Dender in Erembodegem terechtgekomen. “We waren op weg naar huis van een avondje bowlen in Aalst, toen we plots een man om hulp hoorden roepen”, vertellen de tieners. Dit is hun heldenverhaal.

 1. Geen koksopleiding, wel een Michelinster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieuze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”
  PREMIUM

  Geen koksoplei­ding, wel een Michelin­ster. Tanguy De Turck (42) verovert plaats in prestigieu­ze gids: “Eén keer per jaar ga ik naar McDonald’s”

  Zijn eerste jongensdroom was eigenlijk Formule1-piloot worden. Toen dat wel heel hoog gegrepen bleek, nam hij vrede met kok. Maar voor hij aan dat parcours mocht beginnen, moest Tanguy De Turck (42) van zijn ouders eerst een deftig diploma halen. Dat werd een master in de politieke en sociale wetenschappen. Maar in dat veld gaan werken, zag Tanguy niet zitten. En toen sprong ineens dat kasteeltje, overwoekerd en verwaarloosd, zijn zus in het oog. En de rest is geschiedenis. Lees hier het ietwat kronkelende pad richting Michelinster van chef Tanguy De Turck.
  Ronse
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.