Kenzo en Bart Noël in hun kerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Kenzo en Bart Noël in hun kerk. © RLA

Nieuwe eigenaar Heilig Hartkerk groeide op in Park De Blieck: “Voor mij blijft dit een ‘heilig gebouw’”

AalstEen keuze van het hart, zo noemt Bart Noël de aankoop van de Heilig Hartkerk van Aalst. 350.000 euro telde hij ervoor neer en nu is het unieke gebouw van hem. Wat zal hij daar nu mee doen? Alleszins geen groot immoproject, zoals sommigen vreesden. Noël, geboren in de Boomgaardstraat vlakbij, wil iets doen voor de Rechteroever. Het huis van God wordt een huis voor kunst en ontmoeting.

 1. Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoorlog waren de restricties niet zo streng”
  PREMIUM
  Aalst

  Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoor­log waren de restric­ties niet zo streng”

  2021 zal de geschiedenisboeken ingaan als het eerste jaar dat carnaval werd geannuleerd door een pandemie. Historicus Wim Beelaert, die de geschiedenis van Aalst Carnaval bestudeerde, zegt dat we zonder twijfel historische tijden beleven. Al is het niet de eerste keer dat het (straat)carnaval, carnavalskostuums en de stoet werden verboden. “Machthebbers hebben door de eeuwen heen regelmatig carnaval aan banden proberen leggen”, zegt hij.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven