'Elisa Pinto - Bedroom, installatie, 2021'
Volledig scherm
'Elisa Pinto - Bedroom, installatie, 2021' © RLA

‘New Songs for Old Cities’ in Netwerk Aalst vanaf 23 januari

Op zaterdag 23 januari opent de tentoonstelling New Songs for Old Cities in Netwerk Aalst. De plaats van kunst en kunstenaars als residenten in de stad staat centraal. New Songs for Old Cities is een samenwerking tussen Netwerk Aalst, Stad Aalst en HISK (Hoger Instituut voor Schone Kunsten).

 1. Verpleegkundige die mee streed tegen corona schrijft open brief: “Bij de eerste golf was er applaus voor de mensen in de vuurlinie, nu moet zorgpersoneel stoppen met zagen”
  Aalst

  Verpleeg­kun­di­ge die mee streed tegen corona schrijft open brief: “Bij de eerste golf was er applaus voor de mensen in de vuurlinie, nu moet zorgperso­neel stoppen met zagen”

  Lien De Metsenaere (38), een verpleegkundige uit Aalst, roept in een open brief op om beter zorg te dragen voor zij die zorgen. Ze werkte 17 jaar lang in een Aalsters ziekenhuis en streed tijdens de eerste coronagolf mee tegen het virus op de corona-afdeling van intensieve zorg. “Veel verpleegkundige trappen nu al jaren op hun adem. Vorig jaar was er applaus voor zij die streden in de ‘vuurlinie’, nu moet het zorgpersoneel stoppen met zagen als je de sociale media mag geloven”, schrijft ze.
 1. Stationsbuurt komt opnieuw negatief in het nieuws, maar: “Totaal onterecht. Het is een van de veiligste plekken van Aalst”, reageren horeca-uitbaters.
  Aalst

  Stations­buurt komt opnieuw negatief in het nieuws, maar: “Totaal onterecht. Het is een van de veiligste plekken van Aalst”, reageren horeca-uitbaters.

  Jeugdbendes die afspreken aan het station van Aalst om hun geschillen uit te vechten. Een massa politie en zelfs een waterkanon die klaar staan om in te grijpen voor mocht het weer uit de hand lopen. Goed voor het imago van de stationsbuurt is het allemaal niet. “Nu komen we opnieuw slecht in het nieuws. We lezen op Facebook dat mensen hier niet meer durven passeren. Volledig onterecht, zeggen de horeca-uitbaters.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht