Batopin-bankautomaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Batopin-bankautomaat. © BELGA

Neutrale bankautomaten openen in Aalst, Erembodegem en Hofstade: “Maar veel deelgemeenten vallen uit de boot”

AalstIn Aalst worden dit jaar de eerste bankneutrale bankautomaten geplaatst. Ook Hofstade en Erembodegem krijgen er eentje. Er zijn steeds minder bankautomaten, zeker in de deelgemeenten van Aalst. De Batopin-bankautomaten maken deel uit van een neutraal netwerk dat openstaat voor alle banken. Toch is er ook kritiek, want in de deelgemeenten waar er helemaal geen bankautomaat meer is, is er geen Batopin gepland.

 1. Ros Beiaard lokt ook bezoekers uit Thailand, Zuid-Afrika en... zelfs hele familie uit Amerika: “Als echte Dendermondse kan je dit niet zomaar laten passeren”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Ros Beiaard lokt ook bezoekers uit Thailand, Zuid-Afri­ka en... zelfs hele familie uit Amerika: “Als echte Dendermond­se kan je dit niet zomaar laten passeren”

  Het Ros Beiaard, dat zondag na 12 jaar eindelijk zijn doortocht door Dendermonde maakt, weet niet alleen inwoners in de stad te bekoren. Het evenement lokt ook bezoekers uit het buitenland. Dendermondenaren uit onder andere Thaïland, Zuid-Afrika en Los Angeles komen naar de stad afgezakt. En zelfs vijftien Amerikaanse familieleden uit de buurt van New York komen speciaal voor het feest naar Dendermonde afgezakt voor een reünie.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 1. Aalstenaar wil met ‘Gus Foods’ België veroveren: “Sinds de lancering al zo’n 30.000 verse maaltijden verkocht”
  Aalst

  Aalstenaar wil met ‘Gus Foods’ België veroveren: “Sinds de lancering al zo’n 30.000 verse maaltijden verkocht”

  Andreas De Ridder uit Aalst en Pauline Geldof uit Ukkel hebben met hun start-up ‘Gus Foods’ 750.000 euro opgehaald bij investeerders voor hun bedrijf in slimme koelkasten vol verse, lokaal geproduceerde maaltijden. “De klassieke bedrijfskantines zijn niet meer afgestemd op het hybride werken en de sterk schommelende kantoorbezettingen. De slimme koelkasten van Gus Foods zijn een flexibel en gezond alternatief”, zeggen ze.