Medisch personeel maakt zich klaar om te testen in school De Brug.
Volledig scherm
Medisch personeel maakt zich klaar om te testen in school De Brug. © RLA

Negen leerlingen BSBO De Brug testen positief op corona. Nog geen zekerheid over Britse variant, maar school gaat dicht

AalstBSBO De Brug in Aalst gaat dicht tot volgende week dinsdag 26 januari. Negen leerlingen hebben er positief getest op het coronavirus, al is het nog niet duidelijk of het om de Britse variant gaat. De school gaat dicht omdat er te veel leerkrachten in quarantaine moeten.

 1. Logistiek huzarenstuk om kinderdagverblijf opnieuw operationeel te krijgen, nadat brandweer gebouw sluit door stabiliteitsproblemen bij buren
  PREMIUM
  Erpe

  Logistiek huzaren­stuk om kinderdag­ver­blijf opnieuw operatio­neel te krijgen, nadat brandweer gebouw sluit door stabili­teits­pro­ble­men bij buren

  Een verzakking door graafwerken bij de buren, dwingt kinderdagverblijf ‘t Achtertuintje - El Niño aan het Molenhof in de Molenstraat in Erpe en de ouders die er hun kinderen opvangen tot creativiteit. “Door de verzakking besliste de brandweer dat een deel van onze ruimtes te onveilig is om nog te gebruiken. Er zat niks anders op dan dertig van onze tachtig kindjes een week lang te weigeren.”
 2. Is de redding van het geboortehuis van Louis Paul Boon nabij? “Woning wordt gerenoveerd. Het slopen is niet de bedoeling”
  Aalst

  Is de redding van het geboorte­huis van Louis Paul Boon nabij? “Woning wordt gereno­veerd. Het slopen is niet de bedoeling”

  Donderdag was er enigszins paniek op sociale media, want buurtbewoners zagen in de Dendermondsesteenweg in Aalst hoe het vroegere geboortehuis van Louis Paul Boon vanbinnen helemaal gestript werd. De volgende stap is een sloop, zo werd gedacht, maar volgens de stad is daar nog geen vergunning voor. Ondertussen laat de eigenaar weten dat hij de intentie heeft om het geboortehuis te bewaren.
 3. Trio van vrouwelijke creatieve ondernemers lanceert DIY-troostpakket ‘Ik omhels je’ voor Ferm
  Mere/Lede/Herdersem

  Trio van vrouwelij­ke creatieve onderne­mers lanceert DIY-troostpak­ket ‘Ik omhels je’ voor Ferm

  Zussen Dominique en Nathalie De Bondt uit Lede en Mere van Magnifique bedachten en verdelen samen met Inge Lambrecht van de webshop Troossst uit Herdersem een uniek troostpakket. “Een alternatief voor de rare manier waarop mensen tegenwoordig afscheid moeten nemen.” Vrouwenvereniging Ferm integreerde het werk van de drie creatieve dames in een nieuwe nationale ‘PlanTroost’-campagne.
 1. Gemeenteraad gaat voor modernisering: “Nieuw stemsysteem, slimme camera’s en live uitzending”
  Aalst

  Gemeente­raad gaat voor modernise­ring: “Nieuw stemsys­teem, slimme camera’s en live uitzending”

  De gemeenteraad van Aalst staat voor een grote modernisering. Een nieuw stemsysteem, slimme camera’s en schermen moeten ervoor zorgen dat elke Aalstenaar de gemeenteraad eenvoudig kan volgen. “Vroeger moest een Aalstenaar naar de gemeenteraad komen, nu komt de gemeenteraad naar de Aalstenaars”, zegt gemeenteraadsvoorzitter David Coppens (N-VA). “We willen het eenvoudig maken om onze lokale democratie mee te volgen.”
 1. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!

 2. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo