Archiefbeeld uit 2009: Het 5 meter lange meetlint van Bart Backaert is te kort voor de zwarte populier met 5,8 meter omtrek langs de Romeinse weg op de grens van Erembodegem en Hekelgem.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2009: Het 5 meter lange meetlint van Bart Backaert is te kort voor de zwarte populier met 5,8 meter omtrek langs de Romeinse weg op de grens van Erembodegem en Hekelgem. © Lievens

Natuurpunt zoekt merkwaardige bomen met een verhaal

AalstNatuurpunt Aalst start samen met enkele bomenspecialisten een project rond interessante, merkwaardige bomen met een verhaal.

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. REEKS UITSTERVEND RAS. Ward is gepassioneerd schapenherder: “Tussen mijn dieren kom ik echt tot rust”
  PREMIUM

  REEKS UITSTER­VEND RAS. Ward is gepassio­neerd schapenher­der: “Tussen mijn dieren kom ik echt tot rust”

  Ward De Cooman werkt bij de Vlaamse Milieumaatschappij, waarvan het hoofdkantoor vroeger in Erembodegem lag, en kreeg 14 jaar geleden de vraag om schaapsherder te worden. Een vraag die hij met plezier aannam. Wat in 2007 begon met vier schapen, is nu een uit de hand gelopen passie geworden. “Graag buitenzijn, het zit in mijn bloed”, aldus Ward. Lees meer verhalen over uitstervende beroepen in ons dossier.
 1. 20 jaar na de sloop van de Keizershallen, keert de prinsenverkiezing terug in een tent. Waar liep het mis?
  PREMIUM
  Aalst

  20 jaar na de sloop van de Keizershal­len, keert de prinsenver­kie­zing terug in een tent. Waar liep het mis?

  O ironie: na 20 jaar keert de verkiezing van de Aalsterse prins carnaval terug naar de locatie waar ooit de Keizershallen stonden. De kandidaat-prins zal in 2022 zijn liedjes wel moeten zingen in een tent. De prinsenverkiezing verhuisde in 2003 naar de Flora, een ‘tijdelijke oplossing’. Twee decennia doet de stad Aalst er ondertussen al over om een evenementenzaal te bouwen. Hoe is het zover kunnen komen? Waarom werden de Keizershallen eigenlijk afgebroken? Komt er ooit nog een evenementenzaal?