Schepen van Sport, Matthias De Ridder, in het nieuwe Aalsterse zwembad ‘Aquatopia’.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Sport, Matthias De Ridder, in het nieuwe Aalsterse zwembad ‘Aquatopia’. © KOS

Naam nieuw stedelijk zwembadcomplex bekend: ‘Aquatopia’. Een van de baden vernoemd naar Ilse Uyttersprot

AalstIn Aalst was er al een bibliotheek met de naam Utopia, nu komt er een nieuw stedelijk zwembad dat Aquatopia zal heten. Veel mensen suggereerden de laatste maanden om het zwembad te vernoemen naar de vermoorde politica Ilse Uyttersprot, die als schepen van Sport de fundamenten legde voor dit zwembadcomplex. Een van de zwembaden krijgt nu de naam ‘Ilse’, een ander wordt vernoemd naar haar vader ‘Raymond’.

 1. Er komt boek over leven van Ilse Uyttersprot: “Ze was een inspirerende, grote dame. Het boek wil haar optimistisch herinneren”
  Aalst

  Er komt boek over leven van Ilse Uyt­tersprot: “Ze was een inspireren­de, grote dame. Het boek wil haar optimis­tisch herinneren”

  In december 2021 komt er een boek uit over het leven van de vermoorde politica Ilse Uyttersprot. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. “Het tragische overlijden van Ilse op 4 augustus 2020 liet een onwezenlijke leegte na. Wij als verbouwereerde medestanders nemen nu het initiatief om haar verhaal alsnog te vertellen”, zeggen Godfried Van de Perre, Erik Hendrickx en Bart Van Lysebeth.
 2. Eendracht Aalst blijft voetballen aan ‘t Heilig Hart: “Club gaat voor upgrade Pierre Cornelisstadion”
  PREMIUM
  Aalst

  Eendracht Aalst blijft voetballen aan ‘t Heilig Hart: “Club gaat voor upgrade Pierre Cornelis­sta­di­on”

  Eendracht Aalst blijft in de toekomst voetballen aan ‘t Heilig Hart. De droom om een nieuw stadion te bouwen wordt voorlopig opgeborgen en de club gaat vol voor een upgrade van het Pierre Cornelisstadion. Schepen van Sport Matthias De Ridder (N-VA), opgegroeid in de buurt van het stadion, is voorstander van een renovatie van het huidige stadion. “Voor mij is het niet alleen rationeel, maar ook irrationeel de beste keuze”, zegt hij.
 1. Zo verliep eerste sluitingsavond van de cafés: drukte om 22 uur
  Play

  Zo verliep eerste sluitings­avond van de cafés: drukte om 22 uur

 2. Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flageyplein
  Play

  Bekende YouTuber rijdt met auto dwars door menigte op Flagey­plein