Schepen van Sport, Matthias De Ridder, in het nieuwe Aalsterse zwembad ‘Aquatopia’.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen van Sport, Matthias De Ridder, in het nieuwe Aalsterse zwembad ‘Aquatopia’. © KOS

Naam nieuw stedelijk zwembadcomplex bekend: ‘Aquatopia’. Een van de baden vernoemd naar Ilse Uyttersprot

AalstIn Aalst was er al een bibliotheek met de naam Utopia, nu komt er een nieuw stedelijk zwembad dat Aquatopia zal heten. Veel mensen suggereerden de laatste maanden om het zwembad te vernoemen naar de vermoorde politica Ilse Uyttersprot, die als schepen van Sport de fundamenten legde voor dit zwembadcomplex. Een van de zwembaden krijgt nu de naam ‘Ilse’, een ander wordt vernoemd naar haar vader ‘Raymond’.

 1. (ON)VEILIGHEID in Aalst deel 4: “Onveiligheidsgevoel is ook hoog in Denderleeuw en Ninove. Er wordt te veel gepolariseerd aan de Dender”
  PREMIUM
  Aalst

  (ON)VEILIGHEID in Aalst deel 4: “Onveilig­heids­ge­voel is ook hoog in Dender­leeuw en Ninove. Er wordt te veel gepolari­seerd aan de Dender”

  Yunus, Lukas, Bart, Kyano... De lijst met slachtoffers van zinloos geweld in Aalst lijkt de laatste maanden in sneltempo langer te worden. Het onveiligheidsgevoel zat volgens de laatste Stadsmonitor al niet goed. 16 procent van de Aalstenaars voelt zich onveilig in zijn eigen stad en de recente reeks gewelddadige incidenten zal dat zeker niet gunstig beïnvloeden. Deze week bekijken we wat er aan de hand is in de stad van burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) en hoe het verder moet? Vandaag: Hoe verhoudt Aalst zich tot andere steden en gemeenten?
 2. Van overgebleven stoffen tot ‘haute comfort’: ontdek duurzaam modemerk King Comf uit Aalst
  Aalst/Gent

  Van overgeble­ven stoffen tot ‘haute comfort’: ontdek duurzaam modemerk King Comf uit Aalst

  We staan er niet genoeg bij stil: de enorme berg stoffen die overblijft van de traditionele modeproductie. Zonde, vinden ontwerpers Cleome Clements en Astrid Van Damme van het duurzame modemerk King Comf uit Aalst. Daarom werken zij voor hun comfy kledingcollectie met bijzondere stoffen die overblijven in ateliers in Portugal. Voor hun unieke schoenencollectie gaan ze aan de slag met stockleder.