Michel Gelaude
Volledig scherm
PREMIUM
Michel Gelaude © Salons Carlton

Michel Gelaude (67) is niet meer: “Chef-kok die van Salons Carlton dé bekendste Aalsterse feestzaal maakte”

AalstAalst rouwt om Michel Gelaude, de man achter de succesvolle Aalsterse feestzaal. Hij werd donderdag op 67-jarige leeftijd getroffen door hartfalen terwijl hij met zijn wagen op de Siesegemlaan reed. Gelaude belandde in een gracht, werd nog gereanimeerd, maar de hulp kon niet meer baten. Vrienden uit de horeca, van Fifty One Club, de sigaren- en wijnclub waar hij actief in was, herinneren zich Michel als ‘een man waar je altijd hulp kon aan vragen’.

 1. ‘Musicerende engelen’ als voorsmaakje van meer kleur in grauwe Sint-Martinuskerk: “We halen de somberheid van de muren”
  PREMIUM
  Aalst

  ‘Musiceren­de engelen’ als voorsmaak­je van meer kleur in grauwe Sint-Martinus­kerk: “We halen de somberheid van de muren”

  De Sint-Martinuskerk in Aalst mag dan wel bekend staan om haar Rubensschilderij en beroemde preken van priester Adolf Daens: van de vele vochtplekken en vaalgrijze hoge muren wordt geen mens echt ‘happy’. Daar komt de komende jaren verandering in, want restaurateurs zijn al dat vieze stof van de muren aan het vegen. De kerk krijgt tegen 2027 een volledige opfrisbeurt. Het eerste knappe resultaat is er al: vanonder de vuile laagjes verschenen kleurrijke musicerende engelen.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 1. Weekendtips voor Denderstreek en Vlaamse Ardennen: Van griezeltocht over swingend muziektheater tot bijzondere plantactie
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Weekend­tips voor Dender­streek en Vlaamse Ardennen: Van griezel­tocht over swingend muziekthea­ter tot bijzondere plantactie

  Door de strenge coronamaatregelen zijn de weekendactiviteiten momenteel beperkt, maar toch valt er ook dit weekend hier en daar wat te beleven op verschillende plaatsen in onze regio: van een griezeltocht in Aalst over een bijzondere plantactie in Wanzele tot swingend muziektheater voor kinderen en volwassenen in Lede.
 2. Schuldgraad daalt naar 1.689 euro door uitstel van grote realisaties: “Coronacrisis goed doorgekomen, nu verder investeren in de stad”
  PREMIUM
  Aalst

  Schuld­graad daalt naar 1.689 euro door uitstel van grote realisa­ties: “Coronacri­sis goed doorgeko­men, nu verder investeren in de stad”

  Corona, pech, rechtszaken: het stadsbestuur van Aalst zag de voorbije jaren om allerlei redenen enkele grote realisaties sneuvelen. Andere moesten worden uitgesteld. Denk maar aan de Health & Care Valley, de evenementenhal of de veiligheidskazerne. Het enige positieve effect is dat de schuldgraad per Aalstenaar daardoor daalt: van 1.731 euro in 2020 naar 1.689 euro per inwoner. “Maar het is nu ook niet zo dat er helemaal niks is gebeurd”, vindt schepen van Financiën Matthias De Ridder (N-VA).