De Mercedes ging volledig in vlammen op.
Volledig scherm
De Mercedes ging volledig in vlammen op. © Koen Baten

Mercedes gaat in vlammen op na defect aan wagen: “Nochtans net onderhoud in garage gehad”

AalstOp het Hoveniersplein in Aalst is dinsdagnamiddag een Mercedes volledig in vlammen opgegaan. De eigenaar van de wagen merkte al tijdens het rijden dat er iets niet klopte en zette hem daar op de parking. Enkele minuten later sloegen de vlammen al uit de wagen. Een tweede voertuig raakte ook beschadigd. 

 1. Assisen. Advocaat-generaal vraagt schuldigverklaring Mbongela Malutshi: “Al die leugens en contradicties om te verhullen dat ze hem dood wilde!”
  Affligem

  Assisen. Advocaat-generaal vraagt schuldig­ver­kla­ring Mbongela Malutshi: “Al die leugens en contradic­ties om te verhullen dat ze hem dood wilde!”

  Opvallende oproep op het assisenproces tegen Mbongela Malutshi, die ervan beschuldigd wordt haar echtgenoot in brand te hebben gestoken. De advocaten van de kinderen van de beschuldigde deden een ‘oproep tot menselijkheid’. “De waarheid moet aan het licht komen, maar beroof deze kinderen niet van hun mama”, klonk het.
 2. Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoorlog waren de restricties niet zo streng”
  PREMIUM
  Aalst

  Voor het eerst is carnaval verboden door een pandemie: “Zelfs in de Tweede Wereldoor­log waren de restric­ties niet zo streng”

  2021 zal de geschiedenisboeken ingaan als het eerste jaar dat carnaval werd geannuleerd door een pandemie. Historicus Wim Beelaert, die de geschiedenis van Aalst Carnaval bestudeerde, zegt dat we zonder twijfel historische tijden beleven. Al is het niet de eerste keer dat het (straat)carnaval, carnavalskostuums en de stoet werden verboden. “Machthebbers hebben door de eeuwen heen regelmatig carnaval aan banden proberen leggen”, zegt hij.
 3. Joke Devynck (Groen) wil kinderen veilig naar school met fietspool: “Als je in groep fietst, krijg je meer voorrang en aandacht van de meeste automobilisten”
  Aalst

  Joke Devynck (Groen) wil kinderen veilig naar school met fietspool: “Als je in groep fietst, krijg je meer voorrang en aandacht van de meeste automobi­lis­ten”

  “Kinderen houden van fietsen en kinderen houden nog meer van samen fietsen”, zo is te horen in het promofilmpje van Groen Aalst met actrice Joke Devynck in de hoofdrol. Groen pleit al jaren voor de invoering van een fietspool in Aalst - de schoolgaande jeugd samen op de fiets naar school - en wil er nu werk van maken.
 1. Vergeet skiën en snowboarden, dit is hoe je aan wintersport doet in stijl
  Play

  Vergeet skiën en snowboar­den, dit is hoe je aan winter­sport doet in stijl

 2. Harde beelden: man opent vuur op politieagente tijdens huiszoeking
  Play

  Harde beelden: man opent vuur op politie­agen­te tijdens huiszoe­king