Paul Nijs
Volledig scherm
Paul Nijs © RLA

“Meeste huurders van ontmoetingshuis De Brug zijn Belgen. Schepen Smeyers (N-VA) stigmatiseert wel”

AalstPaul Nijs, die in het verleden op de Groen- en sp.a-lijst stond, vindt dat schepen Sarah Smeyers (N-VA) wel stigmatiseert met haar uitspraak over de achternamen van de huurders van ontmoetingshuis De Brug. Op de gemeenteraad zei ze dat ze ‘bedenkingen’ had als ze de namen van de huurders las. “De meerderheid zijn Belgen”, zegt Nijs.

 1. Boezemvriendin van Ilse Uyttersprot over het gemis: “Soms denk ik dat het een nare droom was, maar de realiteit is anders”
  PREMIUM
  Aalst

  Boezem­vrien­din van Ilse Uyt­tersprot over het gemis: “Soms denk ik dat het een nare droom was, maar de realiteit is anders”

  Aalst verkeerde in shock, die 4de augustus van deze zomer, toen bekend raakte dat oud-burgemeester Ilse Uyttersprot (53) vermoord was teruggevonden. Familie, vrienden en talloze Aalstenaars rouwen nog altijd om de vermoorde politica. Er is ook strijdvaardigheid, om nu eindelijk iets te doen aan partnergeweld. Daarom was er vandaag de wittelintjesactie van Vrouw & Maatschappij en CD&V in Aalst, in aanwezigheid van de mama van Ilse en CD&V-voorzitter Joachim Coens. Carla Coen, de boezemvriendin van Ilse, vertelt over het immense verdriet waarmee familie en vrienden achterblijven.
 1. China is gestart met boringen in de maan
  Play

  China is gestart met boringen in de maan

 2. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken