Dokter Peter Schatteman van het OLV in Aalst.
Volledig scherm
Dokter Peter Schatteman van het OLV in Aalst. © OLV

Medische primeur in Benelux: OLV-ziekenhuis behandelt prostaatvergrotingen met robotgestuurde waterstraal

AalstDe artsen van het OLV-ziekenhuis in Aalst kunnen sinds kort goedaardige prostaatvergrotingen ook behandelen met behulp van het Aquabeam-robotsysteem. Het OLV-ziekenhuis is het eerste in de Benelux die gebruik maakt van deze techniek.

 1. Vroeger hopmagazijn en platenwinkel wordt residentie ‘De Groene Belle’ Monopole: “8 luxeappartementen en 2 kantoren”
  PREMIUM
  Aalst

  Vroeger hopmaga­zijn en platenwin­kel wordt residentie ‘De Groene Belle’ Monopole: “8 luxeappar­te­men­ten en 2 kantoren”

  Ooit was het pand een hopmagazijn en daarna als platenzaak Yellow Cab the place to be voor dj’s, maar dat is allemaal nostalgie. Twee kantoren, acht luxueuze appartementen waaronder een penthouse komen er in de plaats. Tot grote vreugde van al wie houdt van erfgoed blijft de gevel van dit stukje Aalsters industrieel verleden wel bewaard. De ontwikkelaar legt uit wat hij ermee van plan is.
 2. 20 jaar na de sloop van de Keizershallen, keert de prinsenverkiezing terug in een tent. Waar liep het mis?
  PREMIUM
  Aalst

  20 jaar na de sloop van de Keizershal­len, keert de prinsenver­kie­zing terug in een tent. Waar liep het mis?

  O ironie: na 20 jaar keert de verkiezing van de Aalsterse prins carnaval terug naar de locatie waar ooit de Keizershallen stonden. De kandidaat-prins zal in 2022 zijn liedjes wel moeten zingen in een tent. De prinsenverkiezing verhuisde in 2003 naar de Flora, een ‘tijdelijke oplossing’. Twee decennia doet de stad Aalst er ondertussen al over om een evenementenzaal te bouwen. Hoe is het zover kunnen komen? Waarom werden de Keizershallen eigenlijk afgebroken? Komt er ooit nog een evenementenzaal?