Dokter Peter Schatteman van het OLV in Aalst.
Volledig scherm
Dokter Peter Schatteman van het OLV in Aalst. © OLV

Medische primeur in Benelux: OLV-ziekenhuis behandelt prostaatvergrotingen met robotgestuurde waterstraal

AalstDe artsen van het OLV-ziekenhuis in Aalst kunnen sinds kort goedaardige prostaatvergrotingen ook behandelen met behulp van het Aquabeam-robotsysteem. Het OLV-ziekenhuis is het eerste in de Benelux die gebruik maakt van deze techniek.

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Albanees-Bulgaars drugsnetwerk opgerold na inval in loods in Aalst: “Onderzoek al in 2021 gestart na kraken van Sky ECC telefoons”
  Play
  Aalst

  Albanees-Bul­gaars drugsnet­werk opgerold na inval in loods in Aalst: “Onderzoek al in 2021 gestart na kraken van Sky ECC telefoons”

  Op het Wijngaardveld in Aalst is de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde en het speciaal interventieteam van de Aalsterse politie binnengevallen in een loods. Dit gebeurde in het kader van een drugsonderzoek, dat dankzij de Sky ECC telefoons kon opgestart worden. Vlak voor de inval vertrok nog een vrachtwagen vol drugs, maar die kon enkele kilometers verderop aan kant gezet worden.