Basil Aesseloos
Volledig scherm
PREMIUM
Basil Aesseloos © Swirko

Medicijn van Basil (21) niet meer in voorraad door te weinig plasmadonoren: “Gevolg? Verplichte quarantaine en energieniveau onder nul”

AalstZoek je nog een goede reden om bloedplasma te doneren? Doe het dan voor de 21-jarige Basil Aesseloos uit Aalst. Basil lijdt aan een zeldzame immuunziekte en door een tekort aan plasma is het medicijn Hizentra momenteel niet meer beschikbaar. Gevolg? Verplichte quarantaine, want zonder medicijn is zijn immuunsysteem te zwak om zich te verweren tegen om het even welke bacterie, virus of infectie.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 1. Telt Aalst straks 38 padelvelden? “Op vijf locaties zijn er plannen”
  PREMIUM
  Aalst

  Telt Aalst straks 38 padelvel­den? “Op vijf locaties zijn er plannen”

  Twaalf padelterreinen telt Aalst op dit moment en er zijn plannen voor nog eens 26. Door de populariteit van padel schieten ook in Aalst de velden als paddenstoelen uit de grond. Op sommige plaatsen wordt er al gespeeld, voor andere padelterreinen loopt een vergunningsaanvraag en bij anderen zit alles nog in de planningsfase. Waar komen er padelterreinen en hoe ver staan de plannen? Dat lees je in dit overzicht.
 2. OLV-neurochirurg in open brief: “Wie vaccin weigert, heeft ook geen recht op terugbetaalde zorg”
  Aalst

  OLV-neurochi­rurg in open brief: “Wie vaccin weigert, heeft ook geen recht op terugbe­taal­de zorg”

  Geoffrey Lesage, neurochirurg van het OLV-ziekenhuis in Aalst, haalt in een open brief hard uit naar de overheid. “De incompetentie van onze politieke overheden is stilaan grenzeloos. De vierde coronagolf is hiervan een dodelijk bewijs”, schrijft hij. De arts vindt dat er harde maatregelen moeten komen voor wie zich niet wil laten vaccineren. “Als men beslist zich niet te vaccineren, dan beslist men ook dat men zelf de zorg moet bekostigen als men ziek wordt.”