Luk De Blok in Pi Kwadraat

 1. Joke (23) ontwikkelde ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown: “Ik heb geleerd hoe belangrijk een personal trainer is, die op tijd op de rem gaat staan”
  PREMIUM
  Aalst

  Joke (23) ontwikkel­de ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown: “Ik heb geleerd hoe belangrijk een personal trainer is, die op tijd op de rem gaat staan”

  De 23-jarige Joke Donckels ontwikkelde ‘anorexia athletica’ in eerste lockdown. Dat is een vorm van anorexia die je krijgt als je obsessief bezig bent met sport. Ze slaagde er in om 50 kilogram af te vallen dankzij de Aalsterse personal trainer Gert Van Reckem, maar in de lockdown viel de fitnessbegeleiding weg. “Ik bleef maar gaan”, zegt ze. Haar personal trainer greep ondertussen wel in en Joke is weer 10 kilogram bijgekomen. Joke raadt andere atleten aan om zich ten alle tijde goed te laten begeleiden.
 2. In Aalst al 220 overlijdens meer in 2020 ten opzichte van zelfde periode in 2019: “Gelukkig ook veel patiënten gered”
  PREMIUM
  Aalst

  In Aalst al 220 overlij­dens meer in 2020 ten opzichte van zelfde periode in 2019: “Gelukkig ook veel patiënten gered”

  In 2020 werden er 221 meer overlijdens geregistreerd in Aalst ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Van januari tot 17 november 2019 stierven er in Aalst 1.469 mensen, in 2020 waren dat er 1.690. De ‘oversterftecijfers’ geven een goed beeld van de ware impact van het coronavirus op de stad. “Gelukkig zijn er ook zeer veel patiënten dankzij de uitstekende zorgen in onze ziekenhuizen gered”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA).
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt