Louisa viert haar 100ste verjaardag.
Volledig scherm
Louisa viert haar 100ste verjaardag. © WZC De Toekomst

Louisa viert 100ste verjaardag: “Ze geniet nog dagelijks van het leven met de nodige humor”

AalstLouisa Vanbellinghen is op 13 augustus 100 jaar geworden in woonzorgcentrum De Toekomst in Aalst.

 1. De eerste zomer van de Aalsterse plukboerderij is extreem droog en heet: “Toch zijn er successen, zoals de kikkererwten. Binnenkort eten we hummus”
  PREMIUM
  Aalst

  De eerste zomer van de Aalsterse plukboerde­rij is extreem droog en heet: “Toch zijn er successen, zoals de kikkererw­ten. Binnenkort eten we hummus”

  Met veel enthousiasme zaaide Dirk Vannoorenberghe - samen met een stevig ploegje actieve oogstaandeelhouders - dit voorjaar de gewassen van de gloednieuwe plukboerderij van Aalst. Wat volgde waren historisch droge en hete zomermaanden. Toch klaagt Dirk niet, de plukboerderij op de Hoezekouter lijkt de extreme omstandigheden van die eerste zomer vrij goed te doorstaan. Ja, de tomaten hebben neusrot en voor de zoete aardappelen moet het dringend eens regenen, maar er zijn ook meevallers en de oogst blijft komen.
 2. Een jaar geleden startte circulatieplan in Aalst én het protest ertegen: “Een referendum komt er niet, we hadden nochtans 7.900 handtekeningen”
  PREMIUM
  Aalst

  Een jaar geleden startte circulatie­plan in Aalst én het protest ertegen: “Een referendum komt er niet, we hadden nochtans 7.900 handteke­nin­gen”

  Precies een jaar geleden, op 16 augustus 2021, voerde de stad Aalst het nieuwe circulatieplan in. De 40 nieuwe eenrichtingsstraten, de talrijke fietsstraten en zone 30 in het stadscentrum stootten op een pak kritiek. “Wij willen een referendum en gaan voor de volledige afschaffing van het circulatieplan”, kondigde een actiegroep aan. Een jaar later blikken de kopstukken van het protest er met gemengde gevoelens op terug.