De beklaagde kreeg de maximumstraf.
Volledig scherm
De beklaagde kreeg de maximumstraf. © Koen Baten

Lockdownfeest komt aan het licht door foto’s op sociale media: beklaagde krijgt drie maanden cel

AalstEen beklaagde die deelnam aan een lockdownfeestje in Aalst kreeg vandaag een celstraf van drie maanden voor zijn aanwezigheid. Binnen waren er minstens 28 personen aanwezig. Het feestje kwam aan het licht door foto’s op sociale media. 

 1. ‘Musicerende engelen’ als voorsmaakje van meer kleur in grauwe Sint-Martinuskerk: “We halen de somberheid van de muren”
  PREMIUM
  Aalst

  ‘Musiceren­de engelen’ als voorsmaak­je van meer kleur in grauwe Sint-Martinus­kerk: “We halen de somberheid van de muren”

  De Sint-Martinuskerk in Aalst mag dan wel bekend staan om haar Rubensschilderij en beroemde preken van priester Adolf Daens: van de vele vochtplekken en vaalgrijze hoge muren wordt geen mens echt ‘happy’. Daar komt de komende jaren verandering in, want restaurateurs zijn al dat vieze stof van de muren aan het vegen. De kerk krijgt tegen 2027 een volledige opfrisbeurt. Het eerste knappe resultaat is er al: vanonder de vuile laagjes verschenen kleurrijke musicerende engelen.
 2. Getuige van dodelijk vluchtmisdrijf kende slachtoffer (77): “Ze genoot van haar ritjes met de bromfiets”
  Play
  PREMIUM
  Gijzegem/Buggenhout

  Getuige van dodelijk vluchtmis­drijf kende slachtof­fer (77): “Ze genoot van haar ritjes met de bromfiets”

  In de Vereeckenstraat in Gijzegem gebeurde woensdagnamiddag een zwaar verkeersongeval waarbij een bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. Hij raakte een bromfietser, een 77-jarige vrouw uit Buggenhout, bij een inhaalmanoeuvre en reed na het ongeval gewoon door. De politie patrouilleert op verschillende plaatsen om de automobilist op te sporen. De vrouw is in het ziekenhuis intussen overleden aan haar verwondingen. Een getuige die de eerste zorgen toediende, doet aangeslagen het verhaal.