Terwijl hij bij mama Cindy op de arm zit, geeft Liam Kabouter Plop een handje. Ook de andere Plopsa-figuren staan al kaar.
Volledig scherm
Terwijl hij bij mama Cindy op de arm zit, geeft Liam Kabouter Plop een handje. Ook de andere Plopsa-figuren staan al kaar. © Benny Proot

Liam (2,5) mag als vip naar Plopsaland

AALST/ADINKERKEDe oogjes van Liam De Koker (2,5) blonken van geluk toen de Plopsaland-limousine gistermiddag stopte voor het huis van zijn ouders in Aalst. De limo bracht het gezin naar het pretpark in Adinkerke. "In Het Laatste Nieuws lazen we over Liam, zijn strijd tegen zijn zeldzame ziekte én dat hij gek is op onze Plopsa-figuren. We bezorgden hem een gratis bezoek aan het park én een 'meet & greet' met 15 figuren waar Liam dol op is", zegt Jolien De Tender van Plopsaland.

  1. Ouders verzamelen meer dan 15.000 euro voor inclusief gezelschapsspel: “Leefwerelden kind met en zonder beperking dichter bij elkaar brengen”
    PREMIUM

    Ouders verzamelen meer dan 15.000 euro voor inclusief gezel­schaps­spel: “Leefwerel­den kind met en zonder beperking dichter bij elkaar brengen”

    Wendelien De Baere (47) uit Aalst ontwierp samen met De Ouders vzw het belevingsspel ‘Expeditie Inclusief’, dat de leefwerelden van kinderen met en zonder beperking via allerlei opdrachten dichter bij elkaar brengt. Ondertussen zamelde de vzw meer dan 15.000 euro in via crowdfunding. “Met het opgehaalde geld gaan we nu spelkoffers maken die scholen, jeugdbewegingen en andere organisaties binnenkort in heel Vlaanderen en Brussel kunnen gebruiken”, vertelt Wendelien.
    Aalst