Leslie Van Huffel
Volledig scherm
Leslie Van Huffel © Leslie Van Huffel

Leslie stapt Dodentocht voor zus: “Ze is muco-patiënt, de opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek”

AalstLeslie Van Huffel uit Aalst heeft de Dodentocht gestapt en koppelt dat aan een actie voor haar zus, die mucoviscidose heeft. Je kan nog altijd steunen.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Stan (16) overleed aan kanker, zijn schoonbroer eert hem met ‘Iron Stan’: “Opbrengst gaat naar Kinderkankerfonds”
  PREMIUM
  Aalst

  Stan (16) overleed aan kanker, zijn schoon­broer eert hem met ‘Iron Stan’: “Opbrengst gaat naar Kinderkan­ker­fonds”

  Op 18 juli overleed de 16-jarige Stan Simal uit Aalst aan kanker. Zijn schoonbroer Pieter-Jan Neetens (30) wil hem nu eren met ‘Iron Stan’. Zeven dagen voor de dood van Stan, plaatste Pieter-Jan zich voor de Ironman van Hawaï, het hoogste wat een triatleet kan bereiken. “We gingen van complete euforie naar een groot verdriet. Zijn vechtlust en moed kan ik met niets vergelijken”, zegt Pieter-Jan. Met Iron Stan wil hij geld inzamelen voor het Kinderkankerfonds. Steunen kan via crowdselling.eu/ironstan.
 1. Nood aan minstens 1.350 parkeerplaatsen voor fietsen in centrum Aalst: “Fietsenstalling op binnenkoer stadhuis verhuist op termijn. Mogelijk naar pand vlakbij Grote Markt”
  PREMIUM
  Aalst

  Nood aan minstens 1.350 parkeer­plaat­sen voor fietsen in centrum Aalst: “Fietsen­stal­ling op binnenkoer stadhuis verhuist op termijn. Mogelijk naar pand vlakbij Grote Markt”

  Minstens 1.350 parkeerplaatsen voor fietsen zouden er moeten zijn in een stad als Aalst, zo zeggen de stadsdiensten na onderzoek. Op dit moment zijn er amper 800, waarvan 200 op de binnenkoer van het vroegere stadhuis. “Die fietsenstalling op de binnenkoer past daar niet. We zoeken een andere beveiligde ruimte - misschien een gebouw - nabij de Grote Markt om honderden fietsen te kunnen parkeren”, zegt de schepen van Mobiliteit Jean-Jacques De Gucht (Open Vld).
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.