Lenka Limbourg.
Volledig scherm
Lenka Limbourg. © IBSO De Horizon

Lenka (23) behaalt bronze medaille op wereldkampioenschap G-karate

AalstDe 23-jarige Lenka Limbourg, leerling van IBSO De Horizon en internaatsleerling van GO! ’t Kasteeltje, behaalde brons op het Wereldkampioenschap G-karate.

  1. UITSTERVENDE BEROEPEN - Op bezoek bij hopboer Luc Van Langenhove in Meldert: “Hoofd boven water gehouden dankzij verkoop van hopscheuten”
    PREMIUM

    UITSTERVEN­DE BEROEPEN - Op bezoek bij hopboer Luc Van Langenhove in Meldert: “Hoofd boven water gehouden dankzij verkoop van hopscheu­ten”

    Als er vandaag de dag toeristen naar Aalst komen om het Rubens-schilderij in de Sint-Martinuskerk te bezichtigen, dan heeft de stad dat voor een stuk te danken aan die groene klimplant met de belletjes: hop. In 1619 klopte de Aalsterse Sint-Rochusgilde van hop- en graanhandelaren namelijk aan bij niemand minder dan Peter Paul Rubens om een meesterwerk te produceren. Dat de Aalsterse gilde de schilder kon strikken betekent dat ze bijzonder vermogend was. Tegenwoordig is hop al lang niet meer de economische motor van de streek. Het enige dat ons nog herinnert aan het rijke verleden zijn wat straatnamen - de Hopmarkt en de Hopstraat in Aalst - en enkele hopvelden in de buurt van Erembodegem en Meldert. Lees meer over uitstervende beroepen in ons dossier.