De brand ging gepaard met een aanzienlijke rookontwikkeling.
Volledig scherm
De brand ging gepaard met een aanzienlijke rookontwikkeling. © Koen Baten

Korte maar hevige schuurbrand zorgt voor aanzienlijke rookontwikkeling

HerdersemIn de Aartstraat in Herdersem is donderdagavond een korte maar hevige brand ontstaan in een schuur achteraan een woning. In de schuur lag hooi opgestapeld dat te warm was geworden en zo spontaan vuur had gevat. Gewonden vielen er niet. 

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. 400 jaar Jezuïetenonderwijs in Aalst: “Drie leerlingen zijn later eerste minister geworden”
  PREMIUM
  Aalst

  400 jaar Jezuïeten­on­der­wijs in Aalst: “Drie leerlingen zijn later eerste minister geworden”

  De oudste school van Aalst, het Sint-Jozefscollege, bestaat 400 jaar. In het boek ‘AMAR Y SERVIR’ schreven 43 auteurs telkens 400 woorden over het bekende Aalsterse Jezuïetencollege. Priester Daens en premier Jean-Luc Dehaene liepen ooit school in de Pontstraat, maar de lijst met bekende oud-leerlingen is langer dan gedacht. “In totaal zijn er drie eerste ministers leerling geweest in het Sint-Jozefscollege”, zeggen de schrijvers.