Voil Jeanettenstoet Aalst carnaval 2022.
Volledig scherm
Voil Jeanettenstoet Aalst carnaval 2022. © Swirko

Koesjkes Mietingk: “Voil Jeanetten trekken zaterdag door de stad”

AalstSchrik niet wanneer je op zaterdag 3 december een grote groep Voil Jeanetten door Aalst ziet stappen met oude kinderwagens. Het is dan namelijk Koesjkes Mietingk.

 1. Erfgoedliefhebbers in het verzet tegen afbraak Sint-Jozefskerk: “Wij stellen vijfde scenario voor: eerst een toekomstvisie en dan het behoud”
  PREMIUM
  Aalst

  Erfgoed­lief­heb­bers in het verzet tegen afbraak Sint-Jozefskerk: “Wij stellen vijfde scenario voor: eerst een toekomstvi­sie en dan het behoud”

  Verdwijnt de toren van de Sint-Jozefskerk uit de skyline van Aalst? Nu de kerk alsmaar verder afbrokkelt en de stabiliteit een huizenhoog probleem vormt, klinkt de roep om de sloophamer erin te gooien alsmaar groter. Terwijl het stadsbestuur nadenkt over vier toekomstscenario’s legt erfgoedvereniging V.VAK nu een vijfde scenario op tafel. Eentje waarbij hoogste toren van de stad voorgoed blijft staan. “Erfgoed dat tegen de grond gaat, het is een constante in de Aalsterse geschiedenis. Afbraak zou een onvergefelijke fout zijn”, zegt de vereniging.
 1. Zwemclub Neptunus trekt aan de alarmbel na verhoging tarieven Aquatopia: “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”
  PREMIUM
  Aalst

  Zwemclub Neptunus trekt aan de alarmbel na verhoging tarieven Aquatopia: “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”

  “Zwemmen wordt een dure sport voor de ‘happy few’”, zo reageert de Aalsterse zwemclub Neptunus op de verhoging van de tarieven in Aquatopia. Neptunus telt 800 leden en die zullen vanaf juli 2023 beduidend meer lidgeld moeten betalen. “De huurprijzen verdriedubbelen, dus we moeten dat wel doorrekenen", zegt de club. Vorige week trok de duikclub ook al aan de alarmbel.